Gyökerek és szárnyak

Helen Russel: Boldogságatlasz

2021.06.18 10.03 Írta: PPNP
boldogság
pozitív nevelés
pozitív pedagógia
pozitív szülő

Dr. Szarka Emese a Pozitív Pedagógia Program szakmai koordinátora, neveléstudományi szakember ajánl ma nekünk nyári olvasmányt. Mi biztosan elolvassuk!

Olvasmányos, könnyed kitekintést ad 30 ország „boldogságcseppjébe", az ott élő hétköznapi emberek megéléseiről. A szerző külföldön élő kozmopolita, aki vegyes baráti körrel büszkélkedhet, így a világ minden kontinenséről egy-egy biazalmasa „beavatta" a helyi boldogságfokozó fortélyokba. Ahogyan a szerző írja, a könyve „kulturális szokások katalógusa", amely betekintést nyújt abba, hogy mit jelent a világ különböző részein a boldog élet.

A könyv nem a világ legboldogabb országait gyűjti össze, hanem abba enged betekintést, hogy az emberek miben látják a boldogságuk kulcsát,

éljenek például Costa Ricán, Hollandiában, Izlandon, Angliában, Olaszországban vagy Szíriában. Az országok és az országokban előforduló boldogság-megélések és boldogság-elképzelések listája korántsem teljes, azonban így is kerek és egy-egy kultúra boldogságszokásaiból ihletet meríthetünk, rácsodálkozhatunk, esetleg olyan dolgokat is megtudhatunk, ami az útikönyvekből nem feltétlenül derül ki.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x