Szakértői interjúk

„A legnagyobb kihívás a bizalom helyreállítása lesz”

2021.11.02 09.20 Írta: PPNP
pozitív nevelés
pozitív pedagógia
pozitív pedagógia és nevelés konferencia
pozitív pszichológia
ppnp

Dr. Magyaródi Tímea pszichológus, egyetemi adjunktus, a II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia előadója. Előadásáról beszélgettünk.

Milyen témájú előadást hallhatunk tőled a II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencián november 13-án?

Az előadásban a gyerek-pedagógus-szülő hármasáról lesz szó a pozitív pedagógiában. Minden szülő jóllétet kíván a gyerekeinek - kérdés, hogy a jóllét tanítható-e. Mivel a válasz (spoiler) igen, megvizsgáljuk, hogy a pozitív pedagógia koncepciója hogyan segít ebben. Ahogy azt is áttekintjük, hogy a szülők és a pedagógusok hogyan vannak jelen a boldogságra nevelésben. A hiteles, kutatásokkal alátámasztott programok, hatékonyságvizsgálatokkal megerősített gyakorlatok támogatják az iskolai nevelésben érintetteket a jóllét elsajátításában.

Miben látod a pandémia alatti és utáni helyzet legnagyobb kihívását?

A legnagyobb kihívás véleményem szerint a bizalom helyreállítása lesz - a krízis és krónikus stressz után megpróbálunk átállni a bizalom és nyugalom alapállapotába, amellett, hogy tanuljunk a pandémia alatt átélt nehézségekből, tapasztalatokból.

Mit gondolsz a saját szakterületed hogyan segíthet azoknak az embereknek, akik elakadtak a pandémia alatt mentálisan?

A pszichológusok egyfelől a társas támogatásban segíthetnek, vagy pl. a stressz- és krízismenedzsment eszköztár bővítésében.

Fontos, hogy az ember érezze, nincs egyedül a problémájával, vannak segítők és vannak erőforrások, eszközök a tovább lendülésre.

Milyen reményed, üzeneted van a jövőre? Miről fogunk konferenciát tartani 2022 novemberében?

A konferencia témája talán a reziliencia lehet majd - az a feladatunk, hogy a nehézségekből, azok megoldásából is tudjunk erőt meríteni, és ha elhajlunk, felállni.

AZ INGYENES ONLINE KONFERENCIÁRA IDE KATTINTVA TUDSZ REGISZTRÁLNI!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x