Mentális vitaminok

Amel Karboul: A globális tanulási válságról és arról, hogy mit tehetünk ellene

2021.04.22 03.20 Írta: PPNP
pozitív oktatás
pozitív pszichológia
pozitív szülő
tanulási válság

Dr. Amel Karboul hidakat épít a magán, az állami szektor és a civil társadalom között, hogy megoldja az oktatás mai globális kihívásait. Amel Karboul a felelős vezetők, csapatok és szervezetek új generációját táplálja és ösztönzi arra, hogy áttöréseket hozzanak létre gondolkodásukban, átalakítsák önmagukat, és az igazságos és fenntartható jövő felé törekedjenek.

1956-ban, Tunézia függetlensége után Habib Bourguiba döntése az volt, hogy a nemzeti költségvetés 20 %-át az oktatásba fekteti.

Amel véleménye szerint a legfontosabb infrastruktúránk a tudásunk, elménk, a tanult emberek. Bourguiba elnök minden fiúnak és lánynak ingyenes és színvonalas oktatást biztosít.

Ma globális tanulási válsággal kell szembenézni. Dr. Amel Karboul tanulási és nem oktatási válságnak nevezi mivel negyedmilliárd gyermek van, akiknek ma nem jut közoktatás, de még ennél is több, 330 millió gyermek jár iskolába, de nem tanul. Ha nem történik és változik semmi, akkor 2030-ra a világ gyermekeinek és ifjainak a fele vagy nem jár majd iskolába vagy ha igen nem fog tanulni.

2015-ben Amel belépett az Oktatási Bizottságba, amelyet Gordon Brown, korábbi brit miniszterelnök és a korábbi ENSZ globális oktatásért felelős különleges megbízottja alapította. Az első feladatuk az volt, hogy felmérjék a tanulási válság mértékét és a vizsgálat megállapította, hogy 2030-ra a világ gyermekeinek fele nem fog tanulni.

Amalt a legjobban az aggasztja, hogy hiába járnak iskolába a gyerekek, ott nem tanulnak és ez teljes mértékben leértékeli az oktatást és ez vezethet oda, hogy a pártok nem akarnak az oktatásra költeni.

Amel Karboul előadása rávilágít arra is, hogy milyen fontos lehet a technológia kérdése az oktatás eljuttatásában és bemutatja azokat a kezdeményezéseket, amelyeket az oktatás minőségének javításáért tesz.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x