Mentális vitaminok

Az önmagunk lenni művészete

2021.09.19 11.58 Írta: PPNP
önismeret
pozitív gondolkodás
poztív pszichológia

Caroline McHugh tanár, coach, író. Az IDOLOGY alapítója és vezérigazgatója, aki úttörő szerepet játszott egy olyan mozgalomban, amelynek célja, hogy a személyeket és szervezeteket segítse abban, hogy önmaguk legyenek és ne saját maguk halvány utánzatai. Mindemellett szenvedélyes szónok, amit ebben az előadásában is megtapasztalhatunk.

Valószínű, hogy a nap folyamán már legalább egyszer tükörbe néztél. Mikor borotválkoztál, fésülted a hajad, vagy spenótmaradványt kerestél a fogadon ebéd után. Az arc, ami visszatekint rád, nem az az arc, amit mindenki más lát. Egyfajta kifordított, elferdített, visszájára fordított kép.

Az Igaz Tükör feltalálói egy New York-i testvérpár, John és Catherine Walters, akik felfedezték, hogyha fogunk két tükröt, megfelelő szögben összeillesztjük, akkor a két kép visszatükröződik egymásra.

Egy Igaz Tükörbe nézve pontosan úgy látod magad, ahogy mások látnak, mikor rád néznek.

Caroline és ők New Yorkban találkoztak.

Mikor belenéztem az Igaz Tükörbe az életem legösszezavaróbb élménye volt. Az első, amit észlelsz, az, hogy a fejed nem egyenesen áll.

Amikor az Igaz Tükörbe nézel, akkor nem magadra nézel, hanem magadért nézel.

Ez Caroline számára nagyon fontos volt, mert munkája során embereket segít, hogy önmaguk legyenek. Teszi ezt azért, mert hisz abban, hogy a társadalom megváltoztatása mindig az egyénekkel kezdődik.

Szerintem mind tökéletesként érkezünk. Tökéletesek vagyunk és egy valódi feladattal ellátva érkezünk.

Ez a feladat nem arról szól, hogy milyen foglalkozást válasszunk, hanem arról, hogy miként cselekedjünk. Az élet nagyszerű. Azonban sokan nem használják ki a teret, amit az univerzum nekik szánt.

Ezért ha olyanokat látunk, akik képesek emberségüket kiteljesíteni, azt rögtön észrevesszük.

Ők minden irányban legalább fél méterrel nagyobbak, mint a normál emberi lények, és ragyognak, csillognak, fénylenek, mintha lenyelték volna a holdat.

Az egyetlen feladatod ezen a bolygón, hogy annyira önmagad légy, amennyire ők önmaguk tudnak lenni.

Eddigi életedben hányszor javasolta valaki jóindulatúan, hogy csak légy önmagad?

Hányszor mondtad te valaki másnak? Ez mindig működik, mert ez minden, amit akarunk. A "csak" szó használatát Caroline fontosnak találja, mert két dolgot von maga után.

  1. Először azt, hogy egyszerű volt megtenni.
  2. Másodszor, hogy eredeti ötlet volt.

Caroline kifejlesztette a "komplex én" fogalmát. A "komplex én" egy modell, mely segít meghatározni, hogy melyik "én"-re gondolunk, amikor azt mondjuk "én".

Mikor rájössz, hogyan legyél önmagad, az hihetetlenül felszabadító, tragédiáktól mentes módja az életnek.

Hogy mit gondol a kisebbségi komplexusban vagy épp a felsőbbrendűségi kompexusban szenvedőkről, mi az a „lehetőség-idő” és hogyan lehetünk valójában önmagunk, az is kiderül felkavaró előadásából.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x