Gyökerek és szárnyak

Bagdy Emőke: Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek

2021.07.05 05.10 Írta: Galambosiné Honfi Anita
nyári könyvajánló
pozitív gondolkodás
pozitív oktatás
pozitív pszichológia

Nyári könyvajánlónk következő darabját Galambosiné Honfi Anita magyar-ének szakos általános iskolai és középiskolai tanár ajánlja.

Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita, a Jobb Veled a Világ Alapítvány fővédnöke.

Ezek a „gyakorlatok” együttlétet kívánnak. Szülő a gyermekével, tanító, tanár a növendékeivel együttes élményhelyzetekben alkalmazhatja. A belső utak pontos leírása segít az alkalmazás biztonságának megélésében.

Sokak fejében nagy dilemmát okoz a meditációk bevezetése a gyermekeink vagy saját életünkbe. Mivel kevés pedagógus, szülő rendelkezik ezzel kapcsolatos képzéssel, óvatosan kezdik, vagy bele sem fognak. Bagdy Emőke könyve végigvezet bennünket a relaxációs gyakorlatoktól a meditációig. A meditációk szövegét pedig pontosan követhetően írja le, ami kezdetben akár felolvasva is alkalmazható, így biztonságot ad az első lépéseknél.

Ami pedig legnagyobb segítségünkre lehet, hogy nem csupán életkoronként csoportosítja a meditációs szövegeket, de a boldogságórák havi témaköreinek megfelelően is.

Relaxációs gyakorlatok közül többet megtalálhatunk a boldogságkönyvek lapjain is, de a könyvben bőségesebb a választék, sőt rajzok is segítik a pontos megértést.

Fontos eleme a könyvnek, hogy minden életkorhoz a korosztályi jellemzőket is végig veszi, felelevenítve ezzel pszichológiai ismereteinket. Kutatások bizonyítják a meditáció egészségre gyakorolt pozitív hatását. Itt az alkalom, hogy elkezdjük az alapoktól.

(Kulcslyuk Kiadó 2017.)

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x