Mentális vitaminok

Csíkszentmihályi Mihály: Flow – a boldogság titka

2020.11.17 18.00 Írta: PPNP
Csíkszentmihályi Mihály
flow
pozitív pszichológia

Csíkszentmihályi Mihály magyar-amerikai pszichológus. A flow-élmény megalkotója. A Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás.

Azoknak is érdekes lehet ez az előadás, akik egyébként olvasták Csíkszentmihályi Mihány könyvét a flow élményről, mert ebben az előadásban személyes gondolatait, indíttatásait is megosztja a nézőkkel.

Elmeséli például, hogyan kezdődött a pszichológiához való vonzódása.  Rendkívüli módon érdekelte, hogy a II. világháború után hogyan tudtak az emberek túllépni azon, hogy elveszett a családjuk, a biztonságuk, az otthonuk, a munkájuk. Mindig is érdekelte, hogy hogyan lehetnek képesek erre, ezért gyerekként, tinédzserként filozófiát olvasott, művészettel, vallással foglalkozott hátha rátalál a válaszokra. Egyszer nem volt pénze moziba menni egy repülő csészealjakról szóló filmre, viszont volt egy ingyenes előadás arról, hogy mennyire traumatizált az európaiak pszichéje a háború miatt, így inkább azt választotta. Az előadó Karl Jung volt....

Ezután kezdett pszichológiát tanulni és megpróbálni megérteni a boldogság gyökereit.

Jó szívvel ajánljuk ezt az előadást mindazoknak, akiket érdekel, hogy hol, az élet mely területén találhatják meg a flow-élményt.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x