Mentális vitaminok

Egyetemes nyelv, ami leírja, hogy mi a legjobb bennünk

2021.05.25 06.47 Írta: PPNP
egyetemes nyelv
karaktererősségek
pozitív pszichológia
Ryan Niemiec

Dr. Ryan Niemiec az emberekben megtalálható karakter-erősségek oktatásának, kutatásának és gyakorlatának vezető alakja. Ryant az érdekli, hogy az élet minden területéről, minden szakmából és minden helyről származó embereknek segítsen felfedezni és kifejezni alapvető erősségeiket. Ryan díjnyertes pszichológus, nemzetközi műhelyvezető. Számos könyvet írt.

„Mi a legfontosabb neked ebben az életben?” hangzik a kérdés az előadás elején. Az emberek hajlamosak erre olyanokat mondani, hogy szeretnének boldogabbak lenni, vagy szeretnének egy egészséges, boldog életet élni, szeretnének jó állást szerezni diplomával, értelmes munkát szeretnének végezni. Niemiec a feleségével azt mondaná, hogy a gyerekeik boldogok legyenek. Egyesek azt mondják hozzá akarnak járulni a társadalom értelmes alakulásához míg mások a belső béke megtalálásáról szólnak néhány szót.

Fontos kérdés, hogy hogy érheted el a pozitív eredmények bármelyikét is anélkül, hogy a karaktered erősségeit felhasználd? A válasz igen egyszerű - nem tudod úgy elérni.

Ahhoz, hogy bármit is elérj az életben, a céljaid megvalósíts önszabályozásra és a kitartásod erősségeire van szükséged. Az egészséges élethez olyan erősségek kellenek, mint a kedvesség és a szeretet, a megbocsátás, a társadalmi intelligencia és az intim kapcsolatok.

közepén úttörő jelentőségű esemény történt: a társadalomtudományok az emberi erősségek közös nyelvét fedezték fel.

Ez egy olyan 3 éves projekt volt, ami 55 tudós együttműködésével készült el, akik olyan kérdésekre akartak válaszolni, mint mi a legjobb bennünk, mi a legjobb az emberi lényekben vagy mondjuk mit jelent a jó élet és az értelmes élet virágzása.

A bolygó nagyon távoli területeire utaztak, hogy megpróbáljanak választ kapni ezekre a kérdésekre. Különböző kultúrákat, embereket vizsgáltak és hihetetlen eredényre jutottak.

Találtak egy „közös nyelvet”, amely mindannyiunkban megtalálható.

Ez a közös nyelv magába foglalja olyan erősségek, mint kreativitás, kíváncsiság, szeretet, kedvesség a társadalmi intelligencia, őszinteség, csapatmunka, vezetői megbecsülés … stb, vagyis 24 erősséget. Tanulmányok azt mutatják, hogy ezek az erősségek és ezeknek az erősségeknek a használata összefügg az élet virágzásával, kapcsolódik a jobb egészséghez, a boldogsághoz, a depresszió kezeléséhez.

Szeretettel ajánljuk Niemiec előadását erről a közös nyelvről és a karaktererősségekről.

Figyeljetek, mert minden a jelzőlámpával kezdődik!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x