Mentális vitaminok

Hogyan tanítanak meg a filmek a férfiasságra?

2021.04.03 04.59 Írta: PPNP
pozitív gondolkodás
pozitív nevelés
pozitív szülő

Colin Stokes büszke apuka, kommunikációs igazgató, aki ebben az előadásában a filmek és a férfiasság kapcsolatáról tart előadást. Colin szerint az apaságban az az egyik legjobb dolog, hogy filmeket nézhet a gyerekeivel. Ebben az előadásban az Óz a nagy varázslót veszi górcső alá, és a Csillagok háborújával hasonlítja össze. Egyiket a lánya, másikat a fia szemszögéből.

Hogyan lesz Dorothy a film hőse? Úgy, hogy összebarátkozik mindenkivel, és jó vezetővé válik. Colin egy ilyen világban szeretné felnevelni a gyerekeit.

Izgalmas előadásában arra keresi a választ, hogy miért van annyi erő a gyerekfilmekben és miért van olyan kevés sárga köves út?

Nagyon sok remek írás született arról, hogy milyen hatással vannak az erőszakos fiús filmek a lányokra. Arról kevesebbet olvasni, hogy a fiúk mit vesznek át abból a stílusból, amit a gyerekfilmekben látnak.

Minden idők legsikeresebb stúdiója egymás után termeli a klasszikusokat, amik vagy egy fiú vagy egy férfi útjáról szólnak. De van, hogy két fiúról, akik barátok vagy egy apáról és fiáról. Csupa férfi hős. És egyszercsak előálltak a „Merida a bátor”-ral....

Colin izgalmas előadásában bemutatja nekünk az ún. Bechdel-tesztet.

Alison Bechdel képregényszerző a nyolcvanas években közepén megalkotott 3 kérdést, amit fel kell tenni egy gyerekfilmmel kapcsolatban:

  • Van-e több mint egy női karakter a filmben, aki beszél is?
  • Beszélnek-e ezek a nők a film bármely pontján?
  • A beszélgetésük szól-e másról, mint egy férfiról, aki mindkettőjüknek tetszik?

Ugye izgalmas előadásnak tűnik? Nézzetek bele!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x