Bagdi Bella rovata

Így kapcsolj most azonnal pozitív üzemmódba!

2020.11.19 08.00 Írta: Bagdi Bella
pozitív gondolkodás
pozitív pszichológia
pozitív üzemmód

Egy gyors tipp Barbara Fredricksontól ahhoz, hogyan aktiválhatod a pozitív érzelmek kapcsolóját az agyadban. Íme a trükk: a „kapcsolót”, amivel azonnal pozitív üzemmódba kapcsolhatod az agyadat, úgy aktiválhatod, ha olyan kérdéseket teszel fel magadnak, ami a figyelmedet a Jóra, a pozitívra, a lehetséges előnyökre irányítja. Próbáld ki! Állj meg egy pillanatra, és válaszold meg az alábbi kérdéseket:

Mi az, ami tetszik itt és most neked, ahol éppen vagy? Miért vagy szerencsés, hogy éppen ott vagy, ahol vagy? A jelenlegi életkörülményeidnek melyik részét tudod ajándéknak tekinteni?

Most éppen mi jó nekem?

Névtelen terv (58)

Ez a kérdés segít minden nap pozitív üzemmódba kapcsolni téged bárhol, bármikor. Ezt a kérdést beállíthatod a telefonodon emlékeztetőnek is akár óránként. Különleges hatalma van azoknak a kérdéseknek, amelyeket önmagadnak teszel fel. Már az is sok mindent elindíthat benned pozitív irányba, ha megkérdezed magadtól: most éppen mi jó nekem? Ennek a megválaszolásával előkészíted a talajt a pozitív érzelmek megteremtésének. Ez a technika különösen jó befektetés, ha gyors, kreatív megoldásokra van szükséged.

Azt figyelték meg, hogy a tanulók jobb eredményeket értek el, ha előtte gondoskodtak arról, hogy jó hangulatban fogjanak hozzá a tanuláshoz vagy a tesztíráshoz. Miért? Mert a pozitív érzelmek fokozzák a tanulás hatékonyságát, ami ráadásul a hagyományos oktatás célja. A pozitív hangulat nagyobb figyelmet, kreatívabb és holisztikusabb gondolkodást eredményez. Ha pedagógus vagy, érdemes irányított pozitív fókuszú élményszerzéssel a pozitivitás iránti érzékenységet kialakítani a tanítványaidban, ebben segítenek a boldogságórák.

Kattints ide!

bo_konyvek_3d_6konyv_rgb

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x