Taní - tani

KÖVES(S) boldogság!

2021.04.25 16.10 Írta: PPNP
boldogságóra
boldogságóra program
köves projekt
pozitív gondolkodás
pozitív oktatás

Korábban már hírt adtunk a Facebook oldalunkon egy csodálatos kezdeményezésről, amelynek során Székesfehérváron számos csodálatos festett kőre bukkanhattak a város lakói két hölgy jóvoltából, akiknek a „Megtalálni, örülni, posztolni, újra szabadon bocsátani!" volt a mottója. 

Most ezt a kezdeményezést folytatva kapcsolódott be Bodajk, a bodajki Zengő ovi is, ahol Hajnáczkiné Miller Anikó vezetésével számos csodálatos festett kő született.

Napokig köveket festettek az ovisokkal és izgalommal várták a fejleményeket.

Anikó megosztotta velünk, hogy a néhány napja útjára indult program valójában egy komplex Boldogságóra foglalkozás a szervezőknek épp úgy, mint a város lakóinak, hiszen minden fontos témakört felölel egyszerre.

kövek_2

Nézzétek hogyan!

  • A hála gyakorlása, amit érez az, aki rátalált a kövekre és mi is, amikor ezt posztolják az emberek.
  • Az optimizmus gyakorlása, mikor a város lakói abban bíznak, hogy „Biztos találok én is követ valamikor!” és a szervezők is optimisták, amikor abban hisznek, hogy pozitívan fogadják és életben is tartják a játékot az emberek.
  • A társas kapcsolatok ápolása...ezt részleteznem sem kell szerintem, egy közösségépítő játék során.
  • A boldogító jócselekedetek: Megtaláltamezt a csodás festett követ, de továbbadom, hogy másnak is örömet okozzon! Az ovisoknak pedig maga a játék létrehozása, a kövek megfestése azért, hogy csak örömet okozzunk vele.
  • Célok kitűzése, elérése...nos kérdéses? Szerintem evidens mi, mindkét oldalról.
  • Megküzdési stratégiák- Hogy kezeljem ha nem találunk ma a gyerekkel követ? -És persze a mi részünkről is, hisz az emberek mind mind másképp fogadják a játékot, s merülnek fel "problémák" is nyilván
  • Apró örömök élvezete...Hisz csak egy festett kavics a lábam előtt, de mégis.. Az egész erről szól!
kövek_3
  • A megbocsátás- Ajándék annak, aki birtokolni akar, és ezért zsebre vágja a kavicsot, és nem adja tovább.
  • Testmozgás- Az megvan! Órákig kutatnak a családok, bejárva a várost, csak hogy találjanak egy-egy festett követ. És mire mi is kihordtuk az összeset!
  • Végül a fenntartható boldogság Amíg a játékot lesz aki továbbadja, azzal élteti is. És legfőképp megtanít minket arra, hogy mennyire jó örömet kapni, majd másoknak tovább is adni, azért, hogy boldogságot csempésszünk a mindennapokba.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x