Mentális vitaminok

Lélekséta Prof. Dr. Bagdy Emőkével – 1. rész

2020.12.27 15.45 Írta: PPNP
bagdi bella
bagdy emőke
lélekséták
pozitív pszichológia

Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, énekesnő, a pozitív pszichológia elkötelezett híve, a Jobb Veled a Világ alapítvány elnöke, az iskolai keretek között működő boldogságórák megteremtője a Pozitív Pedagógia és Nevelés Program vezetője.

A Léleksétákban neves pszichológusokat, pszichiátereket, szívéhez közel álló gondolkodókat kérdez a lélek dolgairól.

S miközben a nyári vagy az őszi erdőben sétáltak, feltárultak előttük a lélek titkai. Egyik legismertebb vendége Prof. Dr. Bagdy Emőke, akivel ugyan Emőke rendelőjében beszélgettek, mert beüldözte őket a jeges szél, de ez nem akadályozta meg a professzort, hogy olyasmit meséljen az életéről, amit eddig nem nagyon. Beszélt a nevelési nehézségeikről, hogy mikor volt életében a legboldogabb, és hogy hogyan tanulta meg a nagymamájától a bocsánatkérés fontosságát.

A professzor őszintén mesél arról, mikor volt életében a legboldogabb.

„Éppen ezt mesélem az én ikreimnek, hogy mekkora boldogság volt az ő születésük. Hogy az én életemnek egy akkora ajándéka hogyha semmi mást nem kaptam volna, semmit, akkor is az, hogy ők megszülettek, valami olyan.....itt jött nekem az a mondat: Nem vagyok méltó! Akkora ajándékot kaptam! Ugyanis én tényleg nagyon fohászkodtam azért, hogy legyen gyerekem. A férjemmel ugyan nagyon jól megvoltunk, de én az egyetemet befejeztem, pályáépítés, és ő sokkal inkább ezt a vonalat támogatta volna és támogatta ezerrel, és hát akkor jó-jó, megegyezünk egy gyerekben. És akkor én elkezdtem fohászkodni egy lányért. Lány, lány, lány, lányt szeretnék. És annyira döbbenetes, mert a placenta-állapot alapján állapították meg, hogy ő ráfoganással született, Egy fiam és egy lányom született, kettő gyerekem. Rögtön kettő is született és lányom is született, úgyhogy nekem elmondhatatlan lélekajándék a lányom, mert ő az, akit én a szó szoros értelmében kifohászkodtam. A fiam mintha érezte volna, hogy picit háttérbe van szorulva annyira jó gyerek volt, hogy elmondhatatlan. Noémi sírt, cirkuszolt, sok probléma volt vele, az én fiam maga a szívjóság volt Bújós volt, aranyos volt, evett, aludt. Mondtam is neki: „Tudod, te vígasztalásul születtél meg nekem!"

Ebbe a – két részes – Léleksétába nézhetünk most bele.

A második részt ITT nézhetitek meg!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x