Őszi könyvajánló – Gyarmathy Éva: Pszichomeditáció

Gyarmathy Éva könyvében olvashatunk az önelfogadásról, a megküzdésről, kreativitástól. Átismételhetjük, amit a kognitív disszonanciáról tanultunk, vagy éppen a kritikai gondolkodásról szerzett ismereteinket. Honfi Anita őszi könyvajánlója következik.

Áramlatélmény, mint a tanári munka minőségének indikátora

Dr. Fűzi Beatrix mérnök, mérnöktanár, pedagógia szakos bölcsész és tanár. Neveléstudományból doktorált és kutatási témája a tanári munka minőségének vizsgálata és fejlesztése volt. Arról beszélgettünk, hogy mit árul el a tanári munkáról az áramlatélmény.

Az önmagunk lenni művészete

Caroline McHugh tanár, coach, író. Az IDOLOGY alapítója és vezérigazgatója, aki úttörő szerepet játszott egy olyan mozgalomban, amelynek célja, hogy a személyeket és szervezeteket segítse abban, hogy önmaguk legyenek és ne saját maguk halvány utánzatai. Mindemellett szenvedélyes szónok, amit ebben az előadásában is megtapasztalhatunk.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

Lélekséta Palya Beával

Ebben a Léleksétában Bella egy 10 éve félbehagyott barátságot töltött újra tele élettel, vidámsággal. Palya Beával beszélgetett, aki jelen volt Bella szellemi újjászületésénél évekkel ezelőtt.

Mitől lehet boldog a 21. századi iskola?

Fegyverneki Gergő középiskolai tanár, módszertani tréner, az első Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia előadója. Vele beszélgettünk arról, hogy mitől lehet boldog a 21. századi iskola?

Szóval, újévi fogadalmat tettél, és akkor mi van? ….

A célok kitűzése nagyon fontos számomra, és nagyon sokat is olvasok erről a területről. Most megosztom veletek David B. Feldman, Ph.D., a Santa Clara Egyetem pszichológiai tanszékének professzorának gondolatait ebben a témában.

Rajzold meg te is velünk Magyarország Boldogságtérképét!

Vegyél részt te is a Boldogságtérkép megrajzolásában! A vizsgálat célja annak felmérése, hogy milyen és évről évre hogyan változik a magyar lakosság boldogság és globális jóllét szintje.

Jobb Veled a Világ 2020!

A Pozitív Pedagógia és Nevelés Program, amely 2020 novemberében született már komoly szakmai előélettel bír. A Jobb Veled a Világ Alapítvány korábbi sikeres programjából nőtte ki magát 2020-ban. A program olyan rendkívüli eredményekkel büszkélkedhet, amelyeket érdemes csokorba gyűjtve megmutatni.

Biztonságos social média használat. Hogyan csináljuk?

Ma már elképzelhetetlen az életünk a közösségi média használata nélkül. Különösen igaz ez a gyermekeinkre. Íme néhány ötlet, hogy hogyan segítsünk gyermekeinknek a helyes médiahasználatban.

Óvodás? Kisiskolás? Íme néhány hasznos tanács 2. rész

Egy kisgyermek, de egy család életében is az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb változás, amikor az óvodásból iskolás lesz. Hogyan tudod támogatni gyermekedet a minél zökkenőmentesebb átállásban? Íme néhány ötlet! 2. rész

4 élet-újratervezés stratégia Bagdi Bellával

Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke a Boldogságóra program és a Pozitív Pedagógia és Nevelés Program megalkotója. A beszélgetés első részében sorra vettük miért érdemes célokat kitűzni és milyen célokat tűzzünk ki magunk elé. Arra, hogy hogyan tegyük ezt, Bella saját technikáját mutatja be nekünk.

„Céltalan hajónak egy szél sem jó.”

Egy új naptári év kezdete mindig kicsit a számvetés, az új célok kitűzésének ideje. Bagdi Bellával beszélgettünk az újévi célok kitűzéséről, arról, hogy mi ennek a tudományos háttere és közben szóba került Seneca és a tűzön járás is.

Lélekséta Prof. Dr. Bagdy Emőkével – 2. rész

Bagdi Bella Prof. dr. Bagdy Emőkével beszélget a Léleksétájuk során. A beszélgetés 2. részletét láthatjátok.

Lélekséta Prof. Dr. Bagdy Emőkével – 1. rész

Bagdi Bella Prof. Dr. Bagdy Emőkével, korunk egyik legnagyobb hatású pszichológus professzorával beszélget. A két részből álló őszinte beszélgetést szívből ajánljuk!

„Nem a fürdőszobák számán múlik”

Lénárt Réka Virpi pszichológus, Gestalt terapeuta gyakornok, pszichodramatista. A világjárvány és a legkisebb gyermeke miatt – aki mindössze 4,5 hónapos – otthonról tartja foglalkozásait. Öt gyermeke van, mind saját, de az egyik nem a testéből, hanem a szívéből született. Vele beszélgettünk.

Óvodás? Kisiskolás? – Íme néhány hasznos tanács

Egy kisgyermek, de egy család életében is az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb változás, amikor az óvodásból iskolás lesz. Hogyan tudod támogatni gyermekedet a minél zökkenőmentesebb átállásban? Íme néhány ötlet!

Gratulálunk a hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program csapata minden hónapban megválasztja a hónap boldogságórás csoportjait! Nézzük kik lettek a győztesek novemberben!

Gratulálunk a hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra-program csapata a beküldött munkák alapján minden hónapban megválasztja a hónap pedagógusait. Nézzétek meg a novemberi győzteseket!