Őszi könyvajánló – Gyarmathy Éva: Pszichomeditáció

Gyarmathy Éva könyvében olvashatunk az önelfogadásról, a megküzdésről, kreativitástól. Átismételhetjük, amit a kognitív disszonanciáról tanultunk, vagy éppen a kritikai gondolkodásról szerzett ismereteinket. Honfi Anita őszi könyvajánlója következik.

Áramlatélmény, mint a tanári munka minőségének indikátora

Dr. Fűzi Beatrix mérnök, mérnöktanár, pedagógia szakos bölcsész és tanár. Neveléstudományból doktorált és kutatási témája a tanári munka minőségének vizsgálata és fejlesztése volt. Arról beszélgettünk, hogy mit árul el a tanári munkáról az áramlatélmény.

Az önmagunk lenni művészete

Caroline McHugh tanár, coach, író. Az IDOLOGY alapítója és vezérigazgatója, aki úttörő szerepet játszott egy olyan mozgalomban, amelynek célja, hogy a személyeket és szervezeteket segítse abban, hogy önmaguk legyenek és ne saját maguk halvány utánzatai. Mindemellett szenvedélyes szónok, amit ebben az előadásában is megtapasztalhatunk.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

„Minden konfliktus lehetőség arra, hogy közeledjünk vagy távolodjunk egymástól.”

Rambala Éva az erőszakmentes kommunikáció trénere Magyarországon és a világ számos országában is tart képzéseket az üzleti szektorban és szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. Vele beszélgettünk.

Tali Sharot : A túlzott optimizmusra való hajlam

Tali Sharot Előadásában az optimizmus lélektanát boncolgatja és arra keresi a választ, hogy vajon jó dolog-e az optimizmus.

Hogyan fejleszd gyermekedet a művészet segítségével?

Már egészen pici gyerekeknél megtapasztaljuk az alkotás örömét. Micsoda fantasztikus érzés létrehozni valamit, ami korábban még nem létezett! Nézd meg hogyan fejlesztheted gyermekedet a művészet segítségével!

7 tipp arra, hogyan töltődj fel a téli szünetben

Valljuk be, a pedagógusok sem várták még talán ennyire a téli szünetet, mint 2020-ban. Bezárul az iskola kapuja és néhány hétre magunk mögött hagyhatjuk a mindennapi stresszt, az extra szorongással megfűszerezett 2020-2021-es tanévet. Íme néhány tipp a pihenésre!

Kreatív gyerekszoba – Kreatív gyerek

Szülőként fontos megérteni, hogy bármi is lesz a gyermekünkből, néhány alapképességre mindenképpen szüksége lesz. Az egyik ilyen képesség a kreativitás, amely – oly sok mással együtt – kora gyermekkortól fejleszthető.

A büntetésről és a következményről

A szerző Pozitív Fegyelmezés tréner. Legutóbb az első Pozitív Pedagógia és nevelés Konferencián osztotta meg velük gondolatait. Most a büntetés és következmény közötti alapvető különbségről hoz nekünk számos példát.

Hogyan tehetjük boldogabbá az adventet koronavírus idején?

Advent mindig a boldog várakozás időszaka az évben. Ez elég nosztalgikusan hangzik, de 2020 sok mindent megváltoztatott az életünkben: Az egész év próbára tette a türelmünket. Az lenne a legjobb, ha ebben az időszakban felhőtlenül tudnánk örülni.

„Keressétek a legjobbat a diákjaitokban!” Interjú Ryan Niemiec-el

Ryan Niemiec a VIA Karakter Intézet oktatási igazgatója, számos világhírű könyv szerzője, az első Pozitív Pedagógia és Nevelés konferencia díszelőadója. Vele beszélgettünk.

Shawn Achor A jobb munkához vezető boldogság titka

Shawn Achor 1978-ban született író, a pozitív pszichológia elkötelezett híve. Számos sikerkönyvéből – A boldogság mint versenyelőny – magyarul is elérhető.

„Színház az egész világ” Gondolatok a drámapedagógiáról

Egy-egy drámaóra nagy utazás, amelynek van eleje és vége, hiszen az óra végén vissza kell térni a játékból a valóságba.

A gyermeknevelés 6 alapelve – Nick Wignall szerint – 2. rész

Nick Wignall pszichológus, író, édesapa gondolatait foglaljuk itt össze a gyereknevelésről. Ez itt a 2. rész. A cikk végén megtaláljátok az eredeti írást is, ha egyéb gondolatait is meg szeretnétek ismerni.

Egy óvodapedagógus mentális túlélőkészlete

Az óvoda a híd a kisgyermek-gondozás és az általános iskola között. Ebben az évben különleges eszközökre van szükség a mentális jóllét fenntartásához.

Kreatív osztályterem – Kreatív osztály?

A kreativitás és a tanterv megfelelő keveréke segíti a diákokat abban, hogy innovatívak legyenek, és új dolgok megtanulására ösztönzi őket.

„A test lélekkel van átitatva”

Dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, Dr. Buda Lászlóval, a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszer megalkotójával beszélgetünk paradigmaváltó szakmai munkásságáról.

Mindent megteszel a gyerekedért? Vagy a gyereked helyett?

Mindenki számára ismerős helyzet, ha egy játék begurul az ágy alá és a gyerekünk tőlünk várja a megoldást, mint azt az addig megszokta. Mikor segítünk? Ha kivesszük neki vagy ha hagyjuk, hogy ő oldja meg a helyzetet?