Mentális vitaminok

Martin Seligman: A pozitív pszichológiáról

2020.11.17 17.41 Írta: PPNP
Martin Seligman
pozitív gondolkodás
pozitív pszichológia

Előadás a pozitív pszichológia atyjától

Az oly sokat hivatkozott amerikai pszichológus a tanult tehetetlenség (learned helplessness)  fogalmának megalkotója, leírója. A Seligmanra jellemző humora és utánozhatatlan előadásmódja garancia arra, hogy ezalatt az előadás alatt nem fognak unatkozni.

Előadását ezzel a történettel kezdi:

Egyszer a CNN interjút készített velem és arra a kérdésre, hogy „Milyen most a pszichológia helyzete?” csak egy szóval válaszolhattam. A válaszom az volt: „Jó.” Majd adtak még egy esélyt és már két szóban válaszolhattam. „Nem jó.” – volt a válaszom.

Ez a humor jellemzi végig Seligman előadásait, amelyek természetesen a pszichológia legégetőbb gondjaira, legfontosabb eredményeire világítanak rá.

Sorra veszi, hogy miért volt jó és miért nem volt jó régen a pszichológia és miért lenne fontos, hogy a pszichológia ne csak a betegségek felől közelítse meg az embereket. A pszichológiának ugyanannyi figyelmet kellene szánnia az erősségekre mint a gyengeségekre és arra kellene törekednie, hogy az emberek teljes életet éljenek. Különbséget tesz a „kellemes élet”, a „jó élet” és a „jelentőségteljes élet” között.

Vannak e olyan dolgok, amik ezt a három életet gyökeresen megváltoztatják? IGEN

Nézz bele korunk egyik legnagyobb pszichológusának előadásásába!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x