Taní - tani

Nyári könyvajánló – Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv titka fiataloknak

2021.08.25 00.34 Írta: Galambosiné Honfi Anita
5 szeretetnyelv
nyári könyvajánló
pozitív gondolkodás
pozitív nevelés

Gary Chapman előadó, kapcsolati, házassági tanácsadó. Dr. Chapman BA és MA diplomáját a Wheaton Főiskola és a Wake Forest Egyetem antropológia szakán szerezte, PhD fokozatát pedig az Északnyugati Baptista Teológián kapta, emellett posztgraduális képzésben vett részt az Észak-Kaliforniai Egyetemen és a Duke Egyetemen egyaránt.

Feleségével, Karolynnal már több mint 45 éve élnek együtt, így rengeteg „válságon” és „sikeren” mentek keresztül közös életük során. Ő pontosan az az ember, akihez legfontosabb kapcsolataink javítása és gyógyítása érdekében fordulhatunk. Számos kötet szerzője: A szeretet másik arca – a harag, Családi összhangzattan, Istenre hangolva, Végre egy nyelvet beszélünk, Szülőfüggő fiatalok. Dr. Jennifer Thomas társszerző segítségével pedig megszületett a Ha nem elég a sajnálom. A bocsánatkérés öt nyelve is.

Feleségével együtt két felnőtt gyermekük van, így a fiatalok szeretetnyelvével kapcsolatban is személyes tapasztalatai vannak.

A könyv, amit a kezedben tartasz, talán életed egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legnagyobb hatású olvasmánya lesz. Ezért olyan lenyűgöző Az 5 szeretetnyelv. Miközben olvassa az ember, bólogat, és azt gondolja magában: Igen, ez teljesen logikus.

Chapman szerint a szeretetnyelv az a mód, ahogy az adott ember kifejezi és megéli a szeretetet.

Az öt szeretetnyelv a következő:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

A könyvből megismerhetjük azokat a jellemzőket, melyek az adott szeretetnyelven beszélőt jellemzik. A szerző elmélete szerint az emberek természetes módon úgy nyújtanak szeretetet, ahogyan másoktól is várják annak kifejezését, jobb kommunikáció valósítható meg, amikor az egyik olyan szeretetnyelven tudja kifejezni a gondoskodását, amit a másik megért.

A könyv segítséget nyújt abban is, hogyan ismerjük föl saját szeretetnyelvünket, s ha diákjainkkal is elvégeztetjük a tesztet, mi is könnyebben kommunikálunk velük, s a közösségépítésben is segítségünkre lehet ez a tudás.

(Harmat Kiadó 2018. Budapest)

 

 

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x