Taní - tani

Nyári könyvajánló – Lukács Elvira: Örömvár

2021.08.16 09.51 Írta: Doltea Enikő
gyerekkönyv
nyári könyvajánló
pozitív nevelés
pozitív pedagógia

Érzelmi intelligencia fejlesztése mesékkel, versekkel, mondókákkal, gyermekjógával és játékos színezőkkel.

Gyerekeknek szóló könyvajánlónkat most Doltea Enikő, pszichológus, pszichopedagógus készítette.

Az „Örömvár” varázslatos világa, a személyiség és érzelmi intelligencia fejlesztést megcélzó versek, mondókák nemcsak az intézményes oktatás keretein belül, hanem a családban is nagyszerűen alkalmazhatóak.

A havi rendszerességgel gyakorolható tematikák (hála, derűlátás, barátság, segítségadás, megbocsátás stb.) változatossága által, főleg az ovodáskorú gyermekek játékos formában ismerkedhetnek meg saját érzelmeikkel és egyben tanulhatják meg az érzelmi önkontroll helyes gyakorlását.

A tizenkét Örömmanócska, nemcsak aktív részvételre ösztönöz, hanem képességfejlesztő hatással, segítséget nyujt az örömforrások felfedezésében, támogatva az öröm útján való járás készségét. A közös foglalkozások elején beiktatható ráhangoló mesék, közös beszélgetések, könnyen memorizálható mondókák és versek sokasága, nemcsak az érzelmi nevelés eszközeként mérvadóak, hanem a társas összetartozást, toleranciát és erkölcsös értékeket is támogatják.

Külön említést érdemelnek a játékos színezők mellett, a mozgásos tevékenységeket ösztönző gyermekjóga gyakorlatok, amelyek az általános jóllét, lelkiállapot kiegyensúlyozottsága mellett, egészségmegőrző, feszültséglevezető hatással bírnak. Ugyanakkor a kiskorú gyermekek esetében elősegítik a testséma, helyes testtartás kialakulását, de az önfegyelem, önbizalom kialakulásában is jótékony hatással bírnak.

Szeretettel ajánlom, nyári olvasmányként, kicsiknek és nagyoknak egyaránt !

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x