Taní - tani

Online konferenciák 2021

2021.12.29 08.28 Írta: PPNP
boldogság világnapja
pozitív gondolkodás
pozitív nevelés
pozitív pedagógia
pozitív pedagógia és nevelés konferencia
pozitív pszichológia

2021-ben két olyan ingyenes, online konferenciát is szervezett a Jobb Veled a Világ Alapítvány, amely eredményeképpen több százezer letöltéssel, közel 70.000 regisztrált felhasználónak tudtak mentális segítséget nyújtani.

I. Boldogság Világnap Konferencia

A hagyományosan március 20-án, a Boldogság Világnapján tartott ingyenes online konferencia Nehézségből fejlődés, veszteségből nyereség címmel reflektált a világot foglalkoztató legégetőbb mentális kérdésekre.

A március 20-án, a Boldogság Világnapján elhangzó előadások a mindennapi stresszel és kihívásokkal szemben alkalmazható leghatékonyabb stratégiákat mutatták be annak érdekében, hogy a nehéz helyzetekből is győztesként kerüljünk ki.

A konferenciára videóüzenetet küldött Barbara Frederickson, egyetemi professzor is.

Ő a Nemzetközi Pozitív Pszichológiai Társaság volt elnöke, az észak-kaliforniai Chapel Hill Egyetem pszichológia tanszékének professzora, vezető oktatója. Az Érzelem Tudományi Társaság megválasztott elnökeként legfőbb kutatási területe a pozitív érzelmek, amelyekről munkásságával bebizonyította, hogy óriási szerepet játszanak a jóllét és az egészség fenntartásában.

bv_1_banner_csak_eloadok (1)

A konferencia fő előadója Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, professor emerita volt.

A magyar klinikai pszichológia és pszichoterápia talán legmeghatározóbb egyénisége, aki élete minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szenteli.

Az előadókkal számos interjút olvashattok a magazin Szakértői interjúk rovatában.

II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia

November 13-án tartotta a Jobb Veled a Világ Alapítvány a II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferenciát, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvendett. Közel 15.000 regisztrált konferencialátogató volt és az előadások össz-nézettsége elérte az 50 ezret.

Az elhúzódó járványhelyzet komoly mentálhigiénés kihívás elé állította az emberiséget. Talán még soha nem volt akkora szükségünk a pozitív pszichológia eszközeire, mint manapság. Talán még soha nem volt annyira nehéz megőrizni a mentális egészségünket, mint most. Sajnos kijelenthető, hogy 2020 és 2021 a lelki megpróbáltatások évei szülőknek, pedagógusoknak és gyermekeknek egyaránt.

ppnp_2_banner_csak_eloadok

A neves hazai és külföldi előadók olyan pozitív mentális egészségfejlesztési stratégiákat mutattak be, amelyekkel a rizikótényezőket felszámolhatjuk, a negatív hatásokat feloldhatjuk.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által szervezett konferenciák célja az volt, hogy kapaszkodókat adjon az élet mentális kihívásaihoz. A meghívott előadók rengeteg olyan gyakorlati tippel és stratégiával készültek, amelyek segítségével az emberek megőrizhetik vagy épp helyreállíthatják az elmúlt időszakban kibillent lelki egyensúlyukat.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x