Mentális vitaminok

Paul Tasner: Hogyan lettem vállalkozó 66 évesen

2021.03.21 15.39 Írta: PPNP
önbizalom
önértékelés
pozitív gondolkodás
pozitív pszichológia
újrakezdés

Tasnert 2009-ben karácsony előtt sok másik társával együtt kirúgták az állásából. Korábban gyártási és csomagolás-technológiai mérnök volt és lassan érlelődni kezdett benne a gondolat, hogy valami olyasmit cselekedjen, ami a környezettudatos szemléletéből fakad. Saját vállalkozást akart, ami biológiailag lebomló csomagolásokat tervez és gyárt.

Így 66 évesen életében először vállalkozó lett.

Ma San Fransisco-ban él és dolgozik és rengeteg technológiai céggel kell versenyeznie, ami ijesztő és elrettentő lehetne számára. De már 5 évvel később büszkén mondhatja el, hogy a bevétele minden évben megduplázódott, nincs adósságuk, sok értékes ügyfelük van és a szabadalmukat is elfogadták.

A vágya, hogy a vele egykorú kezdő vállalkozókkal kapcsolatba tudjon kerülni. Szeretné, ha beszélnének ezekről a bátor vállalkozókról, akik idős korukra vágtak bele az üzletbe.

Felhívja a figyelmet arra, hogy manapság egy bizonyos kor felett elvárják az idősektől, hogy csak golfozzanak vagy dámázzanak és az unokákra vigyázzanak. Azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezekről az idősebb vállalkozókról ugyanúgy beszéljünk, mint a fiatalok sikereiről. Az USA-ban az idősebb vállalkozók 70%-os eredményességet érnek el új vállalkozások alapításában. Ugyanez a mutató a fiatal vállalkozóknál 28%.

Vajon egy 70 éves vállalkozó teljesítménye nem ugyanolyan jelentőségű, mint egy 30 éves vállalkozóé?

A válaszért nézzétek meg az előadást!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x