Taní - tani

Sue Hadfield: Pozitív gondolkodás

2021.07.09 06.21 Írta: Galambosiné Honfi Anita
nyári könyvajánló
pozitív gondolatok
pozitív gondolkodás

Nyári könyvajánlónk következő darabját Galambosiné Honfi Anita magyar-ének szakos általános iskolai és középiskolai tanár ajánlja.

Sue Hadfield középiskolai irodalomtanár. Diákjainak, kollégáinak asszertív kommunikációt tanított. Ezen kívül kreatív írástanítással, tanulási készség- és személyiségfejlesztéssel is foglalkozik. Tudományos felkészültsége mellett 20 tanítási évének tapasztalatai is garanciát nyújtanak arra, hogy könyve valódi segítséget nyújt szülőnek, pedagógusnak, s mindazoknak, akik pozitívabb érzelmekkel szeretnének élni.

Lehetséges boldognak lenni a szerelemben és a munkában, és olyan életet élni amely elégedettséggel tölt el. A döntés a te kezedben van.

Talán épp azért, mert a szerző 20 éven keresztül tanított középiskolában, aztán egyetemen, könyve igazi csemege a boldogságórákhoz, gyakorlatban felhasználható, alkalmazható feladatokkal, idézetekkel, példákkal.

A szerző olvasmányos stílusban utal a szakirodalomra, kutatásokra, de alapvetően gyakorlati tanácsok adják a könyv fő vázát.

Az első fejezetben megtudhatjuk mi jellemzi a pozitív gondolkodást.

Miért van az, hogy egyesek pozitívabbak, míg mások inkább panaszkodnak, sopánkodnak?

Mi a helyzet a nehéz életszakaszokkal, s mit tegyünk, ha rosszul mennek a dolgok? Tanácsot ad, hogy milyen feladatokkal irányíthatjuk gondolkodásunkat pozitív irányba.

A második fejezetben érdekes feladatokon keresztül vizsgálhatjuk meg szóhasználatunkat.

Vajon inkább pozitív vagy talán negatív fordulatokat használunk-e többet?

A következő fejezetben egy képzeletbeli utazás kezdődik egy új szemléletű élet felé. Sok-sok gyakorlati feladat leírása segíti az olvasót abban, hogyan alakíthatja életét pozitív irányba. Olvashatunk a célkitűzés fontosságáról és mikéntjéről, a „Tekints vissza az életedre!” gyakorlatról, a naplóvezetés előnyeiről, vagy a zsémbes öregemberekről.

A könyv megmutatja mi mindent tehetünk magunkért, testi és lelki egészségünkért. Itt kerül sor a példaképválasztás, a késleltetett vágyteljesítés, a pozitív döntéshozás vagy épp a segítségkérés, segítségnyújtás témakörének kifejtésére.

A könyv további részeiben olvashatunk az alvás fontosságáról, s arról, mit tegyünk, ha rosszul alszunk, majd különböző boldogságfokozó technikákat ismerhetünk meg gyakorlati feladatokkal, mint az értékrend, a pillanat megélése, a vizualizáció, flow, vagy az apró szívességek.

Természetesen ebből a könyvből sem maradhat ki a stresszről s a stressz kezeléséről, megelőzéséről szóló fejezet.

Külön érdekessége a Pozitív gondolkodásnak, hogy lerántja a leplet néhány téves elképzelésről, így az őrangyalok, a hologrammos energiakarkötők, jóskártyák és médiumok szerepéről.

A könyv gyakorlati tanácsaival segítségül szolgálhat pozitív életvezetés kialakításában.

(Scolar Kiadó 2019. Bp.)

 

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x