Mentális vitaminok

Szeretnél boldog lenni? Légy hálás!

2021.02.07 10.55 Írta: PPNP
hála
hála gyakorlása
pozitív gondolatok
pozitív gondolkodás

Ezúttal David Seindl-Rast osztrák születésű, amerikai bencés szerzetes, római katolikus teológus, antropológus, pszichológus, író előadását szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. A boldogság és a hála közötti összefüggésekről osztja meg velünk gondolatait.

Mind boldogok akarunk lenni. Abban különbözünk, hogy milyen a saját boldogságunk, de abban, hogy mind boldogok akarunk lenni, abban hasonlítunk.

Valóban a boldog emberek azok, akik igazán hálásak?

Mind ismerünk olyan embereket, akiknek mindenük megvan ahhoz, hogy boldogok legyenek és mégsem boldogok, és olyanokat is ismerünk, akiket rengeteg szerencsétlenség ért, mégis igazán boldogok.

Hogy miért van ez? Mert ők hálásak.

Tehát nem a boldogság az, ami a hála érzését kelti bennünk, hanem a hálánk az, ami boldoggá tesz minket.

Hála az, amikor valami olyasmiben részesülünk, ami értékes számunkra és ajándékba kaptuk. Amikor ez a két dolog egyesül – valami ingyen megadatott nekem ami értékes számomra – akkor érezzük a hála érzését.

De a hálaérzet nemcsak bizonyos élményekhez kapcsolódhat, hanem az életünk egészét is betöltheti.

hála_6

Nem kell, hogy csak élményeink lehetnek, amikért hálásak vagyunk, hanem lehetünk olyanok, akiknek az életét betölti a hála. Ez akkor következik be, amikor tudatában leszünk annak, hogy az életünk minden egyes pillanata ajándék.

Mi a kapcsolat a hála, a lehetőség és a boldogság között, hogy igaz lehet.e, hogy mindenért hálásak lehetünk és miért érdemes stoptáblákat beépíteni az életünkbe erről is szól ez a nagyon érdekes előadás.

Tartsatok velünk!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x