Gyökerek és szárnyak

Unatkozom! Mit csináljak?

2021.06.07 20.52 Írta: Tabajdi Éva
pozitív gondolatok
pozitív nevelés
pozitív pedagógia
unalom

Emlékezetes tanévet zárunk. Megtapasztalhattuk az online tanítás, tanulás előnyeit, hátrányait. Az iskolába visszatérve sokan ünnepeltek. Jó volt újra találkozni a barátokkal, viccelődni, beszélgetni, játszani. Mire észrevettük, vége lett a tanévnek. Kezdődik a nyári szünet. Sokszor elhangzó kérdésként hangzik el: „Unatkozom! Mit csináljak?” Korosztálytól függetlenül mindenki találkozott már ezzel az érzéssel.

UNALOM: Amikor csak nézel ki a fejedből, nem jut eszedbe semmi és csak úgy vagy. Semmi baj nincs azzal, ha unatkozol. Ne várd, hogy szórakoztasson mindig valaki! Kellenek az üres járatok, amikor csináljuk a SEMMIT! Ha nem menekülünk előle, a semmiből hirtelen támadhat egy jó ötlet. Ha van egy jó ötleted, valósítsd meg!

Elképzelem, hogy gyerek vagyok. Mit csinálnék szívesen?

7 Tipp

Írj egy nyári bakancslistát!

Bármi, amit szívesen kipróbálnál, írd fel! Nem kell nagy dolgokra gondolni. Pl.: keresek egy 4 levelű lóherét, megnézem milyen a napfelkelte, hullócsillagot keresek az égbolton. Tedd ki egy jól látható helyre listádat és pipáld ki, amit sikerült megvalósítanod!

napfelkelte

Készíts nyári örömnaplót!

El sem hiszed, milyen sok öröm fér bele egy napba! Ha egy nyáron át gyűjtöd, tele lehet egy füzeted. Bevonhatod ebbe szüleidet is, így családi örömnapló születik. Válassz egy szép füzetet, vagy naplót! Ha szeretsz alkotni, te magad is készíthetsz egy különleges füzetborítót. Ragaszthatsz bele számodra kedves emlékeket: Pl.: csokipapírt, belépőjegyet, préselt virágot… Meglátod milyen jó lesz idővel belelapozni és újra élni az örömöket!

Kincsesláda

Készíts egy üres cipősdobozból Kincsesládát! Befestheted, ragaszthatsz rá kedved szerint. Ebbe gyűjtheted azokat a kincseket, melyeket a nyár folyamán találtál. Pl.: különleges kavicsokat, csigaházat, kagylót, tobozt, tárgyakat, melyek emlékeztetnek egy élményre.

Fotózz!

Szinte mindenkinek van már telefonja, mellyel fotózni is lehet. Megörökítheted élményeidet, majd a legjobbakból fényképet lehet készíteni. Érdemes fotóalbumba gyűjteni! Jó lesz visszalapozni akár évek múlva is!

Mozogj sokat! Gyűjtsd a kilométereket!

Az okostelefonokon minden nap megnézheted mennyit gyalogoltál, futottál, kerékpároztál vagy gördeszkáztál aznap.   Ha nincs ilyen telefonod, meg is tippelheted. Cél, a napi 10 ezer lépés. Nagy kihívás, de neked is sikerülhet!

Közös élmények a családdal, barátokkal.

Sokáig nem találkozhattunk rokonokkal, nagyszülőkkel, barátokkal. Itt az ideje, hogy pótoljuk! Szervezzetek közös programokat!

Küldj képeslapot!

Sokan már nem is tudják mi az. Pedig nagyon jó érzés, amikor küldesz egy képeslapot egy általad fontos személynek és látod magad előtt, ahogy meglepődve fogadja. Megoszthatod így nyári élményeidet rokonokkal, nagyszülőkkel, barátokkal.

Ha szeretnéd, megoszthatod velünk is nyári élményeidet! Osztozzunk a nyár örömeiben!

Szívesen várjuk rajzaitokat, fényképeiteket, vagy képeslapokat!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x