Mentális vitaminok

Wendelin Slusser: Az erősségeinkre való összpontosítás szépsége (ajánló)

2021.09.25 14.00 Írta: PPNP
erősség
erősségek
pozitív gondolkodás
TED

A legtöbb hallgató a siker ütemterve nélkül érkezik az egyetemre, miután egész középiskolai pályafutását egy ellenőrzőlistával töltötte arról, hogyan juthat be a választott főiskolájára. A diploma megszerzése után gyakran fordulunk önsegítő könyvekhez vagy motivációs szemináriumokhoz, ahol megosztjuk bölcsességeiket arról, hogyan lehetünk sikeresek és hogyan boldoguljunk az életben.

De mi van, ha a sikerhez vezető út egyszerű és mindannyiunk számára elérhető?

 Az Egészségügyi Világszervezet 1948-as egészségmeghatározáa szerint, a testi, szellemi és társadalmi jóllét teljes állapota, nem csupán a betegség vagy a fogyatékosság hiánya, hanem jóval több annál.

Majd felhívja a figyelmünket a „csúnya gyümölcs kampányra”, amelyet 2014-ben indítottak Franciaországban azzal a céllal, hogy csökkentsük a világon évente kidobott 300 millió tonna gyümölcsöt és zöldséget. A legnagyobb francia szupermarketlánc rájött arra, hogy ezek az eldobott, csúnya gyümölcsök üzleti lehetőséget jelentenek ha 30 százalékkal leértékelik az árát. Így mindenki győz, a Föld pedig nyer, mert kevesebb az élelmiszer hulladékunk.

Az izgalmas előadás során az előadó arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos lenne, ha a legfőbb erősségünkre építenénk. Megtanulnánk, hogy hogyan lehet mobilizálni, hogyan lehet megosztani másokkal.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x