Mentális vitaminok

A pozitív pszichológia hatása

2021.11.22 15.07 Írta: PPNP
pozitív gondolkodás
pozitív munkahely
pozitív pszichológia

Dr. Anthony Petroy előadásában azzal foglalkozik, hogy a pozitív pszichológia milyen szerepet játszhat az üzleti világban. Petroy kutatási területei közé tartozik az etikus vezetés és a pozitív pszichológia szerepe a vállalatvezetésben.

Az az idő, amit a múltban való gondolkodással töltöttünk, az a hagyományos pszichológia, tudniillik, hogy kitaláljuk mi ment rosszul.

A pozitív pszichológiában a jövőbe tekintünk, megvizsgáljuk az erősségeket, és nagy eséllyel rájövünk, hogy mik az erősségeink. Ezek alapján rátérhetünk a lehetőségeinkre, ami a következők lehetnek:

  • esetleg több oktatás / képzés
  • karrier / előrelépés
  • családalapítás vagy családbővítés
  • utazás a világban

De hogyan működik ez a való életben?

A hagyományos pszichológia arra összpontosítja a figyelmünket, hogy mi ment rosszul. A pozitív pszichológia pedig arra, hogyan változtassa meg a helyzetet. Mert ha arra koncentrálunk, hogy mi ment rosszul, akkor az agyunk hajlamos ezzel, a negatívumokkal foglalkozni. A pozitív pszichológiában megfordítjuk ezeket az elfogultságokat és a pozitívra összpontosítjuk őket.

Az előadó 5 példán keresztül mutatja be, hogy a munka világában hogyan is lehet értelmezni, felhasználni a pozitív pszichológia eredményeit.

Szeretettel ajánljuk az előadást mindenkinek, aki kíváncsi ezekre a példákra és arra, hogyan használjuk erősségeinket ezen a területen.

Ide kattintva nézheted meg a videót!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x