Mentális vitaminok

A pozitív pszichológiáról, a boldogság titkairól

2021.11.19 12.39 Írta: PPNP
pozitív gondolatok
pozitív gondolkodás
pozitív nevelés
pozitív pszichológia

Jessie Charles, 17 éves, történelmet, politikát és pszichológiát tanul. Az elmúlt években hatalmas szenvedély alakult ki benne a pszichológia számos különböző aspektusa iránt, beleértve a pozitív pszichológiát is. Reméli, hogy a jövőben tud majd pszichológiát tanulni, és továbbra is megoszthatja a tudását ebben a témában.

A pszichológia általában a mentális betegségekre összpontosít, a pozitív pszichológia a jóllét elérésének tudománya.

Néhány éve nehéz időszakon mentem keresztül, mint már sokakkal fordult elő ilyen itt közülünk. Aggódtam, szomorú voltam, magányos és azt hittem, soha nem fogok kijutni abból, amivel szembe kellett néznem. Ekkor történt, hogy beiratkoztam egy nyári tanfolyamra pozitív pszichológiát tanulni. Beleszerettem abba, amit ott tanultam és hallottam és szerencsémre egyből a szenvedélyemmé vált.

Válaszokat akart találni arra, hogy mi a boldogság. Megismerte a PERMA modellt vagy a jóllét elméletét, összegyűjti a jólét azon elemeit, amelyek hozzájárulnak a jó érzéshez, az optimális lelkiállapothoz és a pozitív szembenézéshez.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy egy, a pozitív pszichológia iránt érdeklődő 17 éves lány szerint mit jelentenek a pozitív érzelmek, a flow-állapot, a pozitív társasa kapcsolatok, a célok és életcélok kitűzése, vagyis általában a boldogság 5 titka, akkor szeretettel ajánljuk ezt az előadást!

KATTINTS IDE!

 

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x