Fejlesztő játékok

Pozitív gyerek vagyok – megerősítés kártyák a mentális egészségért

2020.11.13 22.59 Írta: PPNP
fejlesztő játékok
kreatív gondolkodás
pozitív gondolkodás
pozitivity

A Pozitív gyerek vagyok kártyajáték 60 megerősítést tartalmaz, amelyek segítségével a gyermekek elsajátíthatják a pozitív gondolkodást, és megtanulhatják észrevenni a természetes dolgok mögött meghúzódó értékeket, amelyekért hálát adhatnak.

pozityv gyerek

A megerősítések akkor működnek igazán boldogságfokozó stratégiaként, amikor nem csupán elmondjuk őket, hanem át is érezzük azokat, és akkor tudjuk leginkább átérezni az adott mondatot, ha keresünk egy helyzetet, történetet a saját életünkben, amikor az adott erősség igaz volt ránk. Amikor felidézzük a történetet, és elmeséljük valakinek, újra átéljük azt. Minél színesebben, minél részletgazdagabban, minél több érzékszervünk által őrzött emléket bevonva mesélünk róla, annál több pozitív érzést tapasztalhatunk meg, és annál hatékonyabb lesz számunkra a megerősítő mondat.

A kártyajáték három játékszabályt tartalmaz, de a kreativitásotokkal újabbakat is kitalálhattok a gyermeketek, óvodai csoportotok vagy osztályotok igényeinek megfelelően.

pozitív gyerek

Például otthon elrejthetitek a kártyalapokat a hozzájuk kapcsolódó helyeken, amikre a gyermekek így rátalálhatnak:

  • Könyvespolc – Szeretek olvasni.
  • Íróasztal – Szeretek tanulni.
  • Étkezőben – Egészséges vagyok.
  • Játékok köré (ahol tesó van) – Szívesen megosztom másokkal, amim van.
  • Tükörhöz – Szeretek mosolyogni és sokat mosolygok.
  • A porszívó mellé – Segítőkész vagyok

Az óvodában akár az egész csoport együtt memóriajátékozhat, párkeresőzhet a kártyákkal. Vagy a kártyák segítségével alakíthattok párokat bizonyos feladatokhoz, foglalkozásokhoz.

Kisiskolásokkal akár mesét is szőhettek, amelyben benne kell lennie az adott megerősítő mondatnak, vagy ennek kell a tanulságnak lennie a történet végére.

Ha tetszett a játék itt szerezhetitek be, és figyeljétek az oldalunkat, mert minden héten új játékötleteket mutatunk be nektek valamelyik játékhoz kapcsolódóan.

Legközelebb a Pozitív gyerek vagyok kártyához online oktatásban megvalósítható ötleteket hozunk nektek és még több otthon felhasználható ötletet.

Ha nektek is van játékötletetek, osszátok meg velünk az info@pozitivpedagogia.hu e-mailcímen, hogy másokkal is megoszthassuk őket.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x