Taní - tani

Jobb Veled a Világ 2020!

2021.01.06 06.00 Írta: PPNP
2020
boldogságóra
jobb veled a világ
pozitív nevelés
pozitív pszichológia
pozitívpedagógia

A Pozitív Pedagógia és Nevelés Program, amely 2020 novemberében született már komoly szakmai előélettel bír. A Jobb Veled a Világ Alapítvány korábbi sikeres programjából nőtte ki magát 2020-ban.

A Bagdi Bella által vezetett alapítvány Boldogságóra programja - amely a 2020/21-es tanévben már a 6. tanévet kezdte meg - az ország egyik legsikeresebb élménypedagógia programja.

A program olyan rendkívüli eredményekkel büszkélkedhet 2020-ban is, amelyeket érdemes csokorba gyűjtve megmutatni.

A 2020/21-es tanévben tovább nőtt a Boldog Óvodák és Boldog Iskolák száma, a tanévet már közel 1500 intézmény kezdte úgy, hogy a cím birtokosa, így több mint 7000 pedagógus vesz részt a programban, ami 100.000 gyereket érint.

BÓ2

Amikor márciusban szembesültek azzal, hogy az életünk hosszú hetekre az online térbe kényszerül, a programban dolgozó szakemberek azonnal azt keresték, hogyan tudnak pedagógusoknak és szülőknek segíteni ebben a helyzetben.

A Jobb Veled a Világ Otthon kampány keretében létrehozták a

Boldogságóra online feladatbankot pedagógusok számára,

amelyben olyan gyakorlatokat dolgoztak ki és tettek közzé amelyek online kiadhatók és/vagy elvégezhetők, hogy a pedagógusok továbbra is be tudják csempészni az oktatás megváltozott körülményei között is a boldogságórás témaköröket a gyerekekkel való közös munkába. Összesen 65 gyakorlatot tettek közzé az oldalon négy különböző korosztály, tehát az óvodás, alsós, felsős és középiskolás korosztály számára, valamint egy külön feladatgyűjteményt a tanulásban akadályozott gyerekekkel foglalkozó pedagógusok számára is.

Májusra

Boldogságóra Live címmel

napi beszélgetés-sorozatot terveztek, amely során hétköznaponként rendszeresen bejelentkeztek a Boldogságóra Facebook oldalán.

11 élő bejelentkezést tartottak, többek között olyan neves szakemberekkel, mint Prof. Dr. Bagdy Emőke, Kozma-Vízkeleti Dániel, Dr. Magyaródi Tímea, Rambala Éva és Vida Ágnes.

erősség

Nagyon komoly kezdeményezésként idén a Boldogságóra program mellett elindították az

Erősségközpontú Oktatási program

pilot verzióját is, amely egy olyan, a pozitív pszichológián belüli erősségközpontú módszertanon alapul, amellyel segíthetnek a gyerekeknek és a fiataloknak felfedezni és használni az erősségeiket, valamint kifejleszteni az alkalmazáshoz szükséges alapvető készségeket.

A program a Martin Seligman és Christopher Peterson által meghatározott 24 karaktererősségre épül.

A program szakmai hátteréről itt található részletes tájékoztató >>

kep1

November 21-én elindult a Pozitív Pedagógia és Nevelés Program, amely nyitó-állomása az

I. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia

volt, melyre több mint 16.000-en regisztráltak és a 20 előadásnak több mint 50.000 megtekintése volt. Az ingyenes konferencia kifejezetten szülőknek és pedagógusoknak szólt.

A neves magyar előadók mellett a konferencia díszvendége egy igazi külföldi nagyágyú, Ryan Niemic – a pszichológia doktora, a karaktererősségek területének vezető kutatója, oktatója és szakértője volt.

ppnp_konf

A konferenciával egyidőben megjelent az

I. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferenciakötet,

amely a témában az első magyar nyelvű kiadvány és hagyományteremtő céllal született.

A konferenciakötet itt tekinthető meg >>

ppnp_kotet

A Pozitív Pedagógia és Nevelés Program

létrejöttével egy átfogó programot biztosítanak nemcsak pedagógusok és intézményvezetők, hanem szülők számára is, hogy közösen egy olyan oktatási-nevelési hátteret teremthessünk, ahol mindenkinek esélye van a jóllétre és a boldogságra.

A program weboldala >>

A Pozitív Nevelés Online Magazin weboldala >>

A program keretein belül 2021 januárjában útjára indult két tagsági rendszer is:

Pozitív Nevelés Program

szülők számára, amely 1 év alatt végigvezeti a szülőket a pozitív pszichológia teljes eszköztárán, amivel önmaguk és gyermeke(i)k számára is boldog, kiegyensúlyozott életet teremthetnek.

Bővebben a programról >>

kep3

Pozitív Pedagógia Campus

pedagógusok számára, amely által a pedagógusok egy folyamatosan frissülő módszertani adatbázishoz kapnak hozzáférést, amivel az egyéni erősségekre alapozva egészen új szintre emelhetik a tanítás élményét és hatékonyságát.

Bővebben a programról >>

 Mindeközben további ingyenes anyagokkal, „A pozitív nevelés alapjai” c. minikurzussal és „Pozitív pedagógiai eszköztárral” támogatják a szülők és pedagógusok munkáját.

kep4

Ha te is kipróbálnád a pozitív pedagógiai módszertant, iratkozz fel hírlevelükre és kérd ingyenes anyagaikat ITT! 

2020 ezt (is) jelentette a Boldogságóra program és a Pozitív Pedagógia és Nevelés Program számára.

2020 egy olyan év volt, amelyben minden nehézség ellenére sikerült tovább fejlődnie, erősödnie a programnak, és olyan új utakat megtalálni, amelyek segítségével még több pedagógusnak és szülőnek tudnak segíteni abban, hogy a jövő generációját segítse a mentális jóllét megtalálásában.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x