Gyökerek és szárnyak

Jobb Veled a Világ 2021!

2021.12.21 05.43 Írta: PPNP
boldogságóra program
boldogságtérkép
erősségközpontú oktatási program
jobb veled a világ
pozitív nevelés program
pozitív pedagógia és nevelés konferencia
poztív pszichológia

A Jobb Veled a Világ Alapítvány már 9 éve a szülők, pedagógusok, gyerekek mentális jóllétének erősítésén dolgozik. Mára már több olyan programot is létrehoztunk, amelyek egyedülállóak a magyar oktatás területén.

Boldogságóra program

A Boldogságóra programban több mint 100.000 gyerek és 7500 pedagógus vesz részt, de 1500 körüli azoknak az oktatási intézményeknek a száma, akik a Boldog Iskola vagy Boldog Óvoda címet viselik.

2021-ben is megvalósult a minden évben nagyon várt gyerektábor hálafallal és rengeteg nevetéssel. De folytatódtak a képzések is, amelyek során közel 500-an sajátíthatták el a Boldogságóra program módszertanát.

A Boldogságóra programban elindult az évek óta dédelgetett mentorprogram is, amelynek az a küldetése, hogy a boldogságórás pedagógusok egymás munkáját segítsék, és a most csatlakozott pedagógusoknak a mentorok támaszai legyenek az induláskor és persze később is, ha szükség van rá.

gyerekek_munkái

Erősségközpontú Oktatási Program

A 2021-22-es tanév legnagyobb durranása – itt most stílusosan akár pezsgőt is bonthatnánk - egyértelműen az Erősségközpontú Oktatási Program (EKOP), amelynek eredményeképpen több száz pedagógust ismertettünk meg az erősségközpontú oktatási szemlélettel. Ez az egészen új gondolkodásmód olyan forradalmi változásokat hozhat az oktatásban, ami egész nemzedékekre hatással lehet. Csak néhány visszajelzés azoktól, akik már megismerkedtek az EKOP-al.

ekop_4

Nagyszerűen bemutatta az erősségeket, jók voltak a feladatok, jók voltak a szemléltető videók, érthetőek, alaposak és nagyon szemléletesek, igényesek. Köszönöm, hogy részt vehetek a programban.

Jól felépített, tudományosan alátámasztott információkkal és személyes tapasztalatokkal is tarkított, élménydús előadások. Jól szerkesztett írásos segédanyagok, összefoglaló táblázatok, remek eszközök! Nagyon jó volt a személyes kapcsolattartás is, figyelmeztettek a program megkezdésére, az időbeosztásra. Azt hiszem, ez eddigi életem legjobb továbbképzése, ahol valóban azt kapom, amire szükségem van. Köszönöm!

Az EKOP-ról mindent ide kattintva találtok!

Pozitív Pedagógia Campus

A Pozitív Pedagógia és Nevelés Programot a pandémia előtt néhány hónappal indítottuk, és a járvány alatt nőtt fel az egyik legsikeresebb programmá. Ma már a Pozitív Pedagógia Campuson 135 pedagógus osztja meg tudását egymással és éri el a neveléstudomány területéről a legújabb, legizgalmasabb tanulmányokat.

A Pozitív Pedagógia Campusról mindent itt találsz!

Pozitív Nevelés Program

A Pozitív Pedagógia Campus oktatási szakembereknek szól, de a Jobb Veled a Világ Alapítvány a szülőkről sem felejtkezett el. Tudjuk, hogy a valódi változás, a fejlődés csak a gyerek-szülő-pedagógus hármasegységgel érhető el. Ezért életre hívtuk a Pozitív Nevelés Programot, amelyben már 200 szülő vesz részt és végzi aktívan a programot.

A Pozitív Nevelés Programról itt olvashatsz!

Nemcsak képzések formájában járul hozzá az alapítvány az edukációhoz, hanem nagy sikerű online konferenciák szervezésével is.

Boldogság Világnap Konferencia

Hagyományosan a Boldogság Világnapján, március 20-án rendezzük azt az online konferenciát, amelynek a témája általában valamilyen aktuális helyzetre reflektál.

Idén a mentális egészség, a megküzdés, az erősségek voltak a fókuszban.

A közel 23.000 regisztrált felhasználó ingyen, a fotelje kényelméből hallgathatta meg neves hazai és külföldi szaktekintélyek előadásait, amelyekre közel 100.000 megtekintés érkezett. Az előadást Barbara Fredrickson, amerikai professzor nyitotta meg.

mentor (3)

II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia

A Boldogság Világnapi konferenciát novemberben követte a II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia, amely a nevében utal arra, hogy elsősorban szülők és pedagógusok részvételét vártuk. A szintén ingyenes, online konferenciára 15.000 regisztrált érdeklődő érkezett, ami közel 50 ezres megtekintést jelentett. A konferencia előadói között olyan neves külföldi szaktekintélyek voltak, mint Daniel Siegel vagy Lea Waters.

A konferencia után az érdeklődők számára elérhetővé vált a II. Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia tanulmánykötet is neves szakemberek tanulmányaival.

ppnp_2_banner_csak_eloadok

Magyarország Boldogságtérképe

2021-ben is elkészült Magyarország boldogságtérképe Prof. Oláh Attila vezetésével, amelyről bővebben itt olvashattok. A kutatás eredményeképpen minden évben megtudjuk, hogy melyik a legboldogabb magyar város, és azt is, hogy hol vannak még ebben a kérdésben fejleszteni való területek. A kutatási eredményeket a sajtó és a városok lakói egyaránt nagy érdeklődéssel várják évről-évre.

boldogságtérkép

Ünnepi jótékonysági akció

Az ünnepek közeledtével pedig jótékonysági akciót szervezett az alapítvány, amelynek célja, hogy a méltán népszerű fejlesztő társasjátékok olyan otthonokba is eljussanak, ahova egyébként sajnos nem juthatnának. Az akcióról itt lehet olvasni.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány idén is mindent megtett azért, hogy hatékonyan, legjobb tudása szerint járuljon hozzá világunk jobbá tételéhez.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x