Taní - tani

Nehézségből fejlődés, veszteségből nyereség

2021.02.24 04.40 Írta: PPNP
megküzdési stratégiák
online konferencia
pozitív gondolatok
pozitív gondolkodás

Lélekmentő konferencia a Pozitív Pedagógia és Nevelés Program szervezésében.

Ingyenes, regisztrációhoz kötött online konferenciát szervez a Pozitív Pedagógia és Nevelés Program Nehézségből fejlődés, veszteségből nyereség - avagy állítsd a kihívásaid önmagad szolgálatába címmel.

A március 20-án, a Boldogság Világnapján elhangzó előadások a mindennapi stresszel és kihívásokkal szemben alkalmazható leghatékonyabb stratégiákat mutatják be annak érdekében, hogy a nehéz helyzetekből is győztesként kerüljünk ki.

Mindenki máshogy kezeli a kihívásokat, ám léteznek olyan módszerek, amelyek hatékonyabbak a többinél.

Sokan azt gondolják, hogy stresszmentesnek kell lennünk a boldogsághoz, ez azonban nem igaz.

Az egészséges mértékű stressz segíti a fejlődésed. A legtöbben a bizonytalan jövő miatt aggódnak. A konferencián megtanulhatod, miképp engedheted el a szorongást az egészséged érdekében.

A stresszes helyzetek elől nincs menekvés. Mindenkinek az életében előbukkannak és mindenkinek egyedül kell megküzdenie a saját kihívásaival. Ha nem vagyunk elég felkészültek, ha nincsenek megfelelő eszközök a birtokunkban a nehézségek előbb vagy utóbb felemésztenek, tönkreteszik az egészségünket és örökre meggátolnak minket a jóllét elérésében.

cikk2

Önbeteljesítő jóslat azt gondolni, hogy a stressz csak árthat nekünk.

De hogyan győzhetjük meg magunkat az ellenkezőjéről? Számos tudományos eredmény utal arra, hogy a stressz nemcsak egészséges lehet, hanem a fejlődésünk motorja is.

Az ingyenes, online konferencia legfőbb célja, hogy kapaszkodókat adjon az élet küzdelmeihez. Meghívott előadóink rengeteg olyan gyakorlati tippel és módszerrel készülnek, amelyek segítenek felülkerekedni a nehézségeken és alkalmazkodni, sőt, önmagunk javára fordítani a mindennapi kihívásokat.

A konferenciára videóüzenetet küld Barbara Frederickson, egyetemi professzor is.

Ő a Nemzetközi Pozitív Pszichológiai Társaság volt elnöke, az észak-kaliforniai Chapel Hill Egyetem pszichológia tanszékének professzora, vezető oktatója. Az Érzelem Tudományi Társaság megválasztott elnökeként legfőbb kutatási területe a pozitív érzelmek, amelyekről munkásságával bebizonyította, hogy óriási szerepet játszanak a jóllét és az egészség fenntartásában. Különböző kurzusain már több mint 200.000 ember vett részt világszerte. A Pozitív érzelmek hatalma és a Love 2.0 című nagy hatású könyvei magyarul is elérhetőek.

Barbara_Fredrickson

Az előadók között van Christian Waugh egyetemi docens a Wake Forest Egyetem pszichológia tanszékéről, aki főként azt kutatja, hogy a pozitív érzelmek hogyan segíthetnek az embereknek abban, hogy a stresszt kezeljék, és ehhez számos módszertani eszközt használ: kísérleti, fiziológiai és az agyi képalkotásra vonatkozó kérdőíveket.

Elfogadta a meghívást Jane Nelsen - Pár- és családterapeuta, ifjúsági tanácsadó pszichológus is, a Pozitív Fegyelmezés megteremtője. Neveléspszichológiából doktorált, de tapasztalatainak fő forrása, hogy maga is hét gyermek édesanyja.

Külföldi előadóként részt vesz még a konferencián Lawrence Cohen - Játékterápiára szakosodott, nemzetközileg elismert pszichológus, A Játékos nevelés és a Legyőzzük a félelmet! című sikerkönyvek szerzője, aki rendszeresen tart előadásokat és konzultációkat, valamint szülői képzéseket. Számos cikk és tanulmány szerzője, szakmai konferenciák rendszeres előadója. Könyveit 14 nyelvre fordították le.

Kiemelten fontosnak tartja, hogy szülőként képesek legyünk kapcsolódni a gyerekek világához, a számukra legtermészetesebb módon, a játékon keresztül.

A konferencia fő előadója Prof. Dr. Bagdy Emőke Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, professor emerita.

A magyar klinikai pszichológia és pszichoterápia talán legmeghatározóbb egyénisége, aki élete minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szenteli.

Bagdy_Emőke

Az utóbbi 40 évben 1600 tudományos előadást tartott, 12 saját szakkönyvet írt, 24 könyvet szerkesztett, 104 szakkönyvbe írt tanulmányt és számtalan tankönyvbe fejezetet. Egy igazi úttörő és példakép, akinek kutatásai és oktatói szerepe hatalmas jelentőséggel bír a pszichodiagnosztika és a pszichoterápia területén. Gyógytornászi indulásából eredően a különböző relaxációs módszerek és terápiák szakértője. Egy született pedagógus, aki gyakorlatilag folyamatosan oktat és pozitív értékeket, pozitív világnézetet közvetít.

A fantasztikus előadói gárda megtekintéséhez és a regisztrációhoz kattints ide!

Tudnod kell, hogy létezik…

pozitív stressz, ami negatív stressz, ami
segít a célokra összpontosítani és teljesíteni a fontos feladataidat. gátol téged és rengeteg betegség forrása is lehet.

Ismerd meg a Boldogság Világnap Konferencia programját!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x