Gyökerek és szárnyak

Pozitív Nevelés Program 2021

2021.12.28 08.31 Írta: PPNP
pozitív gondolkodás
pozitív nevelés
pozitív nevelés program
pozitív pszichológia

A Pozitív Nevelés Program 2021. január 1-jén indult hatalmas érdeklődés mellett. A programban résztvevőket végigvezettük a pozitív pszichológia teljes eszköztárán, amivel önmaguk és gyermeke(i)k számára is boldog, kiegyensúlyozott életet teremthetnek.

Manapság, amikor az oktatási intézmények és a társadalom is óriási kihívásokat állít elénk és gyermekeink elé, joggal merülhet fel bennünk a kérdés:

Vajon jó munkát végzünk szülőként?

Miközben minden tőlünk telhetőt megteszünk, sokszor már azt sem tudjuk, mivel teszünk jót és mivel ártunk gyermekünknek.

happy_family2

A legújabb tudományos kutatások bebizonyították, hogy igenis léteznek olyan kulcsterületek, amelyekre szülőként hangsúlyt kell fektetnünk.

A Pozitív Nevelés Program hónapról hónapra abban segített a résztvevőknek, hogy felfedezhessék azokat a területeket és erőforrásokat, amelyeket megismerve, használva és továbbfejlesztve testi-lelki-pszichés jóllétet teremthetnek és olyan környezetet biztosíthatnak a gyermekeik számára, melyben a saját erősségeikre építve hozhatják ki magukból a lehető legjobbat.

Nagy öröm, hogy a programot elkezdett szülők jelentős része egy éven keresztül kitartott mellettünk és érdeklődéssel sajátította el mindazt a tudást, amit akár a Tudástérben, akár a Spájzban, akár a Grundon megosztottunk.

Sok könyvet, szakmai anyagot és számtalan gyakorlatot ajánlottunk a szülőknek, amelyekre aztán - kipróbálva azokat - reflektálhattak is.

A Facebook csoportunkban nagyon sok hasznos tanács érkezett számunkra is, amivel tovább tudjuk tökéletesíteni a programot.

Erősségközpontú szemlélet

A szülők megismerhették a VIA tesztet is, ezen keresztül pedig betekintést kaphattak az Erősségközpontú Nevelésbe, amely ma egyike a legkorszerűbb irányzatoknak.

A Pozitív Nevelés Programról itt találtok bővebb információt és egy, a Pozitív Nevelés Programban résztvevő szülő tapasztalatait itt olvashatjátok.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x