Taní - tani

Pozitív Pedagógia Campus 2021

2021.12.23 06.30 Írta: PPNP
pozitív gondolkodás
pozitív pedagógia
pozitív pszichológia
PPC

2021-ben nyitotta meg kapuit a Pozitív Pedagógia Campus, mely egy folyamatosan frissülő módszertani adatbázis, amivel az egyéni erősségekre alapozva egészen új szintre emelhették a tanítás élményét és hatékonyságát a pedagógusok. Azok részére nyújtott havonta frissülő tudásanyagot, elméleti és gyakorlati tippeket, akik szerették volna a pozitív pszichológia eszközeivel minden gyerekből a legjobbat kihozni.

A Campusban minden hónapban megjelent egy-egy témát körbejáró a pozitív pedagógia szemléletével átszőtt cikk, amely mindamellett, hogy érdekes és beépíthető elméleti háttértudást, információkat osztott meg, mindig tartalmazott egy gyakorlati ötlettárat a téma feldolgozását segítő feladatokkal, és ajánlott szakmai irodalmat is. Ezekben az írásokban az volt a nagyszerű, hogy habár sokszor olyan témákat érintettek, ami nem újdonság, de mindig új szemléletet nyújtott, új szempontból közelített, ezzel is a nyitott gondolkodásra serkentve az olvasókat. Továbbá felhívta a figyelmet azokra a fontos értékekre, amik a rohanó mindennapokban sokszor túlterhelt, rengeteg feladattal ellátott pedagógusok számára nincsenek mindig fókuszban, segített egy pillanatra megállni, és az „itt és most-ban” felidézni, visszatérni hozzájuk.  Konkrét módszertani példákkal, irányokkal, irányzatokkal és szempontokkal gazdagították mind a tanításról, mind a tanítási környezetről való gondolkodást.

PPC2

Kitértünk olyan kézzel fogható technikákra is, mely segít újszerűen feldolgozni mind a tanórán, mind pedig az életben felmerülő feladatokat, problémákat.

Annak feldolgozását, hogy hogyan lehet a mindennapokban a pozitív pedagógia módszertanát alkalmazni, tovább segítettük a havonta szintén új témában jelentkező Interaktív Online Campus felületén keresztül is, ahol gyakorló szakemberek, olyan autentikus személyek szólaltak meg, akiknek szakmai mégis közérthető gondolatai, tudása, képessége, üzenete példaképül szolgálhat mindannyiunk számára. Ami a témákat illeti, ebben az évben beszélgettünk a stresszmentes oktatásról, az erősségekről, a pedagógia napos oldaláról, az áramlatélményről, a személyiség fejlődéséről és a természettel való kapcsolatról, a stigmákról a skatulyázásról, a szeretetről, a boldogság és szégyenpedagógiáról, a varázsjátékokról, a társasjátékokról és a boldogságról, mint versenyelőnyről is.

Tettük ezt, olyan elismert, lelkes szakértőkkel, követendő példákkal, mint: Fegyverneki Gergő, Dr. Fodor Szilvia, Ladnai Attiláné Szerencsés Anita, Dr. Bakonyi Anna, Dr. Fűzi Beatrix, Kövecsesné Dr. Gősi Viktória, Mészáros László, Pataki Klára, Trencsényi László, Dr. Gőbel Orsolya, Lencsés Máté, Garamvölgyi György. Az interjúkat pedig Dr. Szarka Emese PhD, a neveléstudományból doktorált pedagógus, egyetemi oktató készítette és moderálta.

Az oldalon megtalálható egy szakmai videókból álló gyűjtemény is, amely pedagógusoknak szóló, válogatott szakmai előadások felvételeit tartalmazza, neves szakértőkkel.

Olyan egyedülálló előadásokat tekinthettek meg, melyek csak az alapítvány szervezésében oktatási célra vagy konferenciákra készült anyagok, számos neves szakértőkkel, mint - hogy kiragadjunk közülük néhányat - Ryan Niemiec, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Bagdi Bella, Prof. Dr. Oláh Attila, Kozma- Vízkeleti Dániel, Szondy Máté vagy Dr. Mérő László.

Az erősségközpontú oktatásra fókuszáló pedagógusok kedvükre válogathattak a nagy sikerű Boldogságóra program tematikáját követő, komplett óravázlatok között, melyek különböző korosztályok szerint sorakoztattak fel, az adott korcsoportnak megfelelő gyakorlatokat, melyekkel a kötelező tananyag leadása mellett a gyerekeket felkészíthetik a sikerre és megalapozhatják vele a jóllétüket. Fontos, hogy szem előtt tartja azt a személetet, hogy minél élvezetesebb módon építhessék be ezeket a jóllét fokozó technikákat mindennapjaikba, a tanórákba és a tanórákon kívüli pillanataikba is. A folyamatosan bővülő adatbázisban jelenleg 13 óvodásoknak, 18 alsósoknak, 8 felsősöknek és 3 középiskolásoknak szóló, a gyakorló pedagógusok által készített tematika található.

A szakmai anyagok 2022 február végéig elérhetőek a már korábban előfizetők és azok számára is, akik esetleg még csak most szeretnének előfizetni ITT.

Korábbi interjúnkat egy PPC-s pedagógussal itt találjátok!

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x