Gyökerek és szárnyak

Utak egymáshoz

2022.02.02 10.54 Írta: PPNP
boldogság
boldogság világnapja
online konferencia
társas kapcsolatok
utak egymáshoz

Február elsején elindult az ingyenes online regisztráció a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő konferenciára.

Mi az a Boldogság Világnap Konferencia?

Egy különleges, ingyenes online rendezvény, ahol a boldogság kerül a középpontba. Egy teljes nap, ami a jóllétről szól. Egy rendhagyó konferencia, ahol összesen 18 előadás közül válogathatsz a saját otthonod kényelméből. Egy kivételes összefogás eredménye, ahol átélhetjük, hogy jobb együtt a világ.

Az idei Boldogság Világnap Konferencián gyakorlatias módszereket kaphatsz, melyekkel együttműködő, elfogadáson és bizalmon alapuló kapcsolatokat építhetsz ki mind a magánélet, mind a karrier területén.

társ

A túlélés feltétele

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontosak a társas kapcsolatok az egészségünk és a lelki jóllétünk szempontjából. Ellen Berscheid, amerikai szociálpszichológus egyenesen “a homo sapiens túléléséért felelős legfontosabb tényezőként” hivatkozott az emberi kapcsolatokra.

A lélek támasza

Kapcsolataink egyik legfontosabb szerepe a támasznyújtás. Tapasztalatból is tudjuk, hogy nem létezik jobb megküzdő mechanizmus, mint megbízni egy hozzánk közel álló emberben, és megosztani vele a gondjainkat. A jó kapcsolatok létfontosságú szükségleteket elégítenek ki.

A boldogság kulcsa

A Harvard Egyetem 75 évig tartó kutatása bizonyítja, hogy a boldogságod egyértelműen az emberi kapcsolataid minőségétől függ. A jó kapcsolatoktól leszünk boldogok, sikeresek és egészségesek. A szeretetteli
kapcsolatok valódi védőhálóként működnek.

Egészségesebbek és tovább élnek azok az emberek, akiknek nagyon erős a társas támogatottságuk.

társ (1)

A témában végzett kutatások eredményei alapján kijelenthető: a tartós egyedüllét és a feszültségekkel teli kapcsolatok egyaránt képesek megrövidíteni az életet. Amíg tehát a negatív társas kapcsolatok súlyos stresszforrást és kockázati tényezőt jelentenek, addig a szeretetteli kapcsolatok egy életen át tartó boldogságot garantálnak.

A tavalyi konferenciára több mint 20.000 ember kapcsolódott be élőben.

Ha Te is ott szeretnél lenni az idei konferencián közöttük, akkor ITT tudsz regisztrálni az ingyenes online konferenciára és a kanapéd kényelméből hallgathatod meg a neves előadók tanításait.

 

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x