Interjú Szabó Márti boldogságórás pedagógussal

Tovább a Boldogságóra weboldalára »»

Gratulálunk március hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  márciusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely az apró örömök témakörét dolgozta fel.

Gratulálunk március hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Március az apró örömök hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

REMÉNYT ADNI

Mindannyiunkban sürgetően van jelen a tenni vágyás, emellett pedig mindannyian küzdünk a bizonytalanság, a félelem, a kiszolgáltatottság, a frusztráció és a tehetetlenség, fenyegetettség érzéseivel is. Nagy Eszter, a Pozitív Nevelés Program koordinátora osztja meg velünk azokat a gondolatokat, amelyekkel mentálisan is segíthetünk – önmagunknak és másoknak – ebben a helyzetben.

MI, EGYÜTT

L. Stipkovits Erika a Személyiségfejlesztő Akadémia igazgatója, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szakíró, előadó az Utak egymáshoz címet viselő online konferencia előadója. Vele beszélgettük.

Gyerekeknek a háborúról? Így segíthetsz!

A szomszédunkban dúló háború kapcsán Dr. Szarka Emese neveléstudományi szakértő, a Pozitív Pedagógia Program szakmai koordinátora osztotta meg velünk gondolatait.

Gratulálunk a januári boldogságórás csoportoknak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Január a célok kitűzése hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Gratulálunk a hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  januárban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a célok kitűzése témakörét dolgozta fel.

Eltört a nyakam és a lelkem lélegezni kezdett

Daniel Gottlieb gyakorló pszichológus és családterapeuta, népszerű előadó, rovatvezető, és beszélgetős műsort is vezet a philadelphiai rádióban. Két lánya és egy unokája van. Harminchárom évesen egy súlyos autóbaleset következtében örök életére kerekesszékbe kényszerült, ez az életesemény rendkívüli hatással volt gondolkodásmódjára és pszichológusi gyakorlatára egyaránt. A március 20-án megrendezendő Utak egymáshoz című ingyenes online konferenciánk előadója.
Szeretettel ajánljuk nagyon személyes, megrázó előadását.

Hatékony megküzdés vagy mókuskerék ?

Időszakonként bárki esetében bekövetkezhetnek olyan stresszes életesemények, amelyek különböző intenzitással veszélyeztethetik a fizikai vagy épp pszichés jóllétet. A kérdés mindig az, hogy mit teszünk vagy épp, hogyan reagálunk az adott helyzetben illetve milyen megoldást találunk arra, hogy a bennünk keletkezett negatív érzelmeket enyhítsük.

„egyértelművé vált a számomra, hogy ez a jövő”

Tóth Diána 16 éve van a pedagógusi pályán. Nagy gyakorlatot szerzett az oktatás területén, hiszen szinte minden korosztályt tanított már. Boldogságóra tréner. Ennek kapcsán beszélgettünk.

Hogyan vértezzük fel a gyerekeinket a gyűlöletbeszéd ellen?

Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, a Boldogság Világnapi Konferencia előadója. Előadásának címe Hogyan vértezzük fel a gyerekeinket a gyűlöletbeszéd ellen? Útmutató szülőknek, pedagógusoknak és döntéshozóknak. Ennek apropóján beszélgettünk.

„A lelki egészség megőrzésének kulcsa.”

Dr. Lengyelné Vörös Katalin gyógypedagógus, logopédus és boldogságóra tréner, segítő szakmában dolgozik közel negyven éve. Amikor megakadt a szeme ezen a szón, hogy boldogságóra, kíváncsi lett, hogy ez micsoda? Ma már Boldogságóra tréner. Vele beszélgettünk

„…nekem a tanítás olyan, mint az éltető napsugár”

Dombi Imréné Marica Boldogságóra tréner. Arra kértem, hogy meséljen nekünk a tréningek hangulatáról, arról, hogy ő miért választotta a Boldogságóra programot.

Legyen a szeretet a legfontosabb!

Képzeljünk el egy világot, ahol a szeretet a legfontosabb minden egyes ember életében! Milyen is lenne? Ebben a világban reggel ránk mosolyogna, aki szembejön, udvariasan átadná a helyét a fiatal az idősnek, megköszönnénk, amit kapunk, és mindig hálásak lennénk azért a sok jóért, ami életünkbe jön, s amit jelenleg észre sem veszünk.

„Más látásmóddal kezdtem el élni a saját életemet”

Vatai Soma ifjúságsegítő, szociálpedagógus és okleveles család és gyermekvédő tanár. Már főiskolai évei alatt is kifejezetten érdekelték a nem formális pedagógiai módszerek, minden olyan közösségépítő program, amely a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek attitűd formálásához szorosan kapcsolódott. Elkötelezett Boldogságóra tréner. Vele beszélgettünk.

„Hitem szerint a kapcsolatok miatt vagyunk itt a Földön”

Dr. Piczkó Katalin pszichiáter, tréner, coach, párkapcsolati szakértő, a Boldogság Világnapján rendezendő ingyenes, online konferencia előadója. Vele beszélgettünk arról, hogy miről szól majd a márciusi előadása és milyennek látja a jövőt a társas kapcsolatokat illetően.

„A tréningek hangulata leírhatatlan.”

Kalózné Gerendai Márta magyar – könyvtár – dráma szakos tanár, 26 éve van a pályán. Már gyerekkorában imádott olvasni, és úgy tervezte az életét, hogy reggel nyolctól délután négyig könyvtárosként ül a könyvtárban és csak olvasni és olvasni fog. Márta számos tevékenysége mellett Boldogságóra tréner. Vele beszélgetünk.