Gratulálunk június hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  júniusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait. Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a fenntartható boldogság témakörét dolgozta fel. Az óvodások kategória győztese: Takóné Kovács Judit Hatvani Napsugár Óvoda Az alsósok kategória győztese: Marosi Edit Budapest XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola A felsősök kategória győztese: …

Gratulálunk június hónap boldogságórás pedagógusainak! Read More »

Gratulálunk június hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Június a fenntartható boldogság hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. A választás most is nehéz volt. Az óvodások kategória 3 győztese: Boldog Vuk csoport Apraja- Falva Óvoda és Bölcsőde deákovi Kehidakustányi Deák Ferenc Napköziotthonos …

Gratulálunk június hónap boldogságórás csoportjainak! Read More »

Gratulálunk május hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  májusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait. Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a testmozgás témakörét dolgozta fel. Az óvodások kategória győztese: Kállai Éva Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye Az alsósok kategória győztese: Berencsi-Eke Csilla Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola A felsősök …

Gratulálunk május hónap boldogságórás pedagógusainak! Read More »

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

Gratulálunk a megküzdési stratégiák hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  februárban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a megküzdés témakörét dolgozta fel.

Apaság, szülőség

Szél Dávid pszichológus, író Apaság, szülőség címmel osztja meg velünk gondolatait a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő online konferencián. Erről is beszélgettünk.

Mikor boldogít az oxitocin? – és miért nem…

Prof. Varga Katalin pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív Pszichológiai Tanszékének vezetője „Mikor boldogít az oxitocin? – és miért nem…” címmel tart előadást az Utak egymáshoz című online konferencián, amelyet a Boldogság Világnapján, március 20-án tartunk. Előadása kapcsán beszélgettünk.

Mert érzem, amit érzel

Wiesner Edit coach és kiképző coach mester, Az Utak egymáshoz – Fókuszban az emberi kapcsolataid, mint jólléted legfőbb záloga című ingyenes online konferencia előadója. Előadásának címe Mert érzem, amit érzel. Ennek apropóján beszélgettünk.

Miért nem értjük egymást? – Közös nevezők nyomában

Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus, A siker tervezhető és a 100 mondat, amely megváltoztatta az életemet című könyvek szerzője. Az Utak egymáshoz – Fókuszban az emberi kapcsolataid, mint jólléted legfőbb záloga című ingyenes online konferencia előadója. Előadásának címe Miért nem értjük egymást? – Közös nevezők nyomában. Ennek apropóján beszélgettünk.

Pozitivitás napjainkban

Dr. Bányai Nagy Henriett habilitált egyetemi docens rendszeres előadója a Jobb Veled a Világ alapítvány által szervezett konferenciáknak. Előadását „Pozitivitás napjainkban” címmel osztja meg velünk március 20-án. Erről beszélgettünk.

REMÉNYT ADNI

Mindannyiunkban sürgetően van jelen a tenni vágyás, emellett pedig mindannyian küzdünk a bizonytalanság, a félelem, a kiszolgáltatottság, a frusztráció és a tehetetlenség, fenyegetettség érzéseivel is. Nagy Eszter, a Pozitív Nevelés Program koordinátora osztja meg velünk azokat a gondolatokat, amelyekkel mentálisan is segíthetünk – önmagunknak és másoknak – ebben a helyzetben.

MI, EGYÜTT

L. Stipkovits Erika a Személyiségfejlesztő Akadémia igazgatója, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szakíró, előadó az Utak egymáshoz címet viselő online konferencia előadója. Vele beszélgettük.

Gyerekeknek a háborúról? Így segíthetsz!

A szomszédunkban dúló háború kapcsán Dr. Szarka Emese neveléstudományi szakértő, a Pozitív Pedagógia Program szakmai koordinátora osztotta meg velünk gondolatait.

Gratulálunk a januári boldogságórás csoportoknak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Január a célok kitűzése hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Gratulálunk a hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  januárban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a célok kitűzése témakörét dolgozta fel.

Eltört a nyakam és a lelkem lélegezni kezdett

Daniel Gottlieb gyakorló pszichológus és családterapeuta, népszerű előadó, rovatvezető, és beszélgetős műsort is vezet a philadelphiai rádióban. Két lánya és egy unokája van. Harminchárom évesen egy súlyos autóbaleset következtében örök életére kerekesszékbe kényszerült, ez az életesemény rendkívüli hatással volt gondolkodásmódjára és pszichológusi gyakorlatára egyaránt. A március 20-án megrendezendő Utak egymáshoz című ingyenes online konferenciánk előadója.
Szeretettel ajánljuk nagyon személyes, megrázó előadását.

Hatékony megküzdés vagy mókuskerék ?

Időszakonként bárki esetében bekövetkezhetnek olyan stresszes életesemények, amelyek különböző intenzitással veszélyeztethetik a fizikai vagy épp pszichés jóllétet. A kérdés mindig az, hogy mit teszünk vagy épp, hogyan reagálunk az adott helyzetben illetve milyen megoldást találunk arra, hogy a bennünk keletkezett negatív érzelmeket enyhítsük.

„egyértelművé vált a számomra, hogy ez a jövő”

Tóth Diána 16 éve van a pedagógusi pályán. Nagy gyakorlatot szerzett az oktatás területén, hiszen szinte minden korosztályt tanított már. Boldogságóra tréner. Ennek kapcsán beszélgettünk.

Hogyan vértezzük fel a gyerekeinket a gyűlöletbeszéd ellen?

Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, a Boldogság Világnapi Konferencia előadója. Előadásának címe Hogyan vértezzük fel a gyerekeinket a gyűlöletbeszéd ellen? Útmutató szülőknek, pedagógusoknak és döntéshozóknak. Ennek apropóján beszélgettünk.