Gratulálunk december hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. December a jó cselekedetek hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. A választás most is nehéz volt, hiszen sok értékes munka született. Az óvodások kategória 3 győztese: Az alsósok kategória 3 győztese: A felsősök kategória …

Gratulálunk december hónap boldogságórás csoportjainak! Read More »

Gratulálunk december hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  decemberben is –  megválasztotta a hónap pedagógusait. Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a jó cselekedetek témakörét dolgozta fel. Az óvodások kategória győztese: Levendula Óvoda Debrecen Az alsósok kategória győztese: Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Székhelyintézmény Nagykanizsa A felsősök kategória győztese: Kovácsné Farkas Marietta Jármi-Papos-Őr Általános Iskola  …

Gratulálunk december hónap boldogságórás pedagógusainak! Read More »

Gratulálunk november hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. November a társas kapcsolatok hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. A választás most is nehéz volt, hiszen sok értékes munka született. Az óvodások kategória 3 győztese: Az alsósok kategória 3 győztese: A felsősök kategória …

Gratulálunk november hónap boldogságórás csoportjainak! Read More »

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

Gratulálunk március hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  márciusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely az apró örömök témakörét dolgozta fel.

Gratulálunk március hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Március az apró örömök hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

„Ha még egyszer kezdeném, akkor is óvodapedagógus lennék”

Krakkó Adolfné Erzsike pedagógusi pályájának első és egyben utolsó munkahelye a Méhteleki Óvoda volt, ahol 40 évet töltött el.
Először óvodapedagógusként majd 1984-től óvodavezetőként dolgozott, 2014-től mesterpedagógus lett, szakértői-tanfelügyelői feladatot látott el. Vele beszélgettünk a pályán eltöltött időről és Boldogságóra tréneri tapasztalatairól.

„A segítés az életem része lett”

Gyetvai Györgyi egészségügyi és mentálhigiénés szakemberrel beszélgettünk a boldogságórákkal kapcsolatos tapasztalatairól, arról, hogy mit adott neki a program és mit ad ő át trénerként az érdeklődőknek.

„Maga a szemlélet teljesen átalakította a tanításról vallott nézeteimet is”

Galambosiné Honfi Anita magyar ének szakos általános és középiskolai mestertanár pszichológia szakvizsgával. Jelenleg a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola pedagógusa.
5 éve vesz részt a Boldogságóra programban és a kezdetektől az Erősségközpontú Oktatási Programban. A Jobb Veled a Világ alapítványhoz sok szálon kapcsolódik: tartott workshopot a boldogság turné pécsi állomásán, elvégezte a boldogságórás és erősségközpontú és a mentorképző tanfolyamokat is.

„Örömmel és lelkesedéssel tölt el a segítő hivatás”

Bessenyei Krisztina, Lina pedagógus, pszichológus, édesanya, boldogságóra tréner. Vele beszélgettünk.

Erősségek az oktatásban

Bakonyi Borbála 1989 óta dolgozik pedagógusként, 1995 óta a várpalotai Thuri György Gimnáziumban. Orosz-német szakon végzett az ELTE-n, német nyelvet tanít. 2011 óta intézményvezető-helyettes is. Az iskolán belül főbb területei közé tartozik az ifjúságvédelem és az iskolai közösségi szolgálat koordinálása.

Gratulálunk a hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Február a megküzdési stratégiák hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Gratulálunk a megküzdési stratégiák hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  februárban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a megküzdés témakörét dolgozta fel.

Apaság, szülőség

Szél Dávid pszichológus, író Apaság, szülőség címmel osztja meg velünk gondolatait a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő online konferencián. Erről is beszélgettünk.

Mikor boldogít az oxitocin? – és miért nem…

Prof. Varga Katalin pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív Pszichológiai Tanszékének vezetője „Mikor boldogít az oxitocin? – és miért nem…” címmel tart előadást az Utak egymáshoz című online konferencián, amelyet a Boldogság Világnapján, március 20-án tartunk. Előadása kapcsán beszélgettünk.

Mert érzem, amit érzel

Wiesner Edit coach és kiképző coach mester, Az Utak egymáshoz – Fókuszban az emberi kapcsolataid, mint jólléted legfőbb záloga című ingyenes online konferencia előadója. Előadásának címe Mert érzem, amit érzel. Ennek apropóján beszélgettünk.

Miért nem értjük egymást? – Közös nevezők nyomában

Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus, A siker tervezhető és a 100 mondat, amely megváltoztatta az életemet című könyvek szerzője. Az Utak egymáshoz – Fókuszban az emberi kapcsolataid, mint jólléted legfőbb záloga című ingyenes online konferencia előadója. Előadásának címe Miért nem értjük egymást? – Közös nevezők nyomában. Ennek apropóján beszélgettünk.

Pozitivitás napjainkban

Dr. Bányai Nagy Henriett habilitált egyetemi docens rendszeres előadója a Jobb Veled a Világ alapítvány által szervezett konferenciáknak. Előadását „Pozitivitás napjainkban” címmel osztja meg velünk március 20-án. Erről beszélgettünk.

REMÉNYT ADNI

Mindannyiunkban sürgetően van jelen a tenni vágyás, emellett pedig mindannyian küzdünk a bizonytalanság, a félelem, a kiszolgáltatottság, a frusztráció és a tehetetlenség, fenyegetettség érzéseivel is. Nagy Eszter, a Pozitív Nevelés Program koordinátora osztja meg velünk azokat a gondolatokat, amelyekkel mentálisan is segíthetünk – önmagunknak és másoknak – ebben a helyzetben.