Interjú Szabó Márti boldogságórás pedagógussal

Tovább a Boldogságóra weboldalára »»

Gratulálunk március hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  márciusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait.
Számtalan gyönyörű alkotás született, amely az apró örömök témakörét dolgozta fel.

Gratulálunk március hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Március az apró örömök hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

„A szeretet vírusa járványszerűen terjedjen világszerte, gyorsan”

Feldmár András 53 éve dolgozik pszichoterapeutaként, székhelye Kanadában van. Élete során több mint 100.000 órát töltött páciensekkel. Ma is több szervezet számára végez szakértői, tanácsadói munkát, főként a pszichedelikus pszichoterápia területén. Előadója a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő konferenciának. Vele beszélgetünk.

Bagdy Emőke: „Elmondani a világot, amelyben élek….”

Honfi Anita könyvajánlóját ajánljuk figyelmetekbe.

Használd az erősségeket és légy boldogabb!

A napokban nyílt meg a lehetőség arra, hogy június 30-ig csatlakozhassanak az érdeklődő intézmények a Magyarországon egyedülálló Erősségközpontú Oktatási Programhoz. A program célja a boldog iskolai élet, összetartás, kimagasló eredmények és pozitív fejlődés. Egy egész tanévre szóló program, amely során a gyerekek és pedagógusaik együtt fedezhetik fel saját erősségeiket és hozhatják ki magukból a lehető legtöbbet.

Utak egymáshoz

Február elsején elindult az ingyenes online regisztráció a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő konferenciára. Tarts velünk!

Boldogság évek, hónapok, napok, projektek, órák vagy percek

Dr. Szarka Emese a Pozitív Pedagógia Program szakmai koordinátora, neveléstudományi szakember a boldogságórákról és egy nagyon figyelemreméltó előadásról ír ebben a cikkében.

Boldogságnapló

Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus, az ELTE PPK habilitált egyetemi adjunktusa, a Jobb Veled a Világ Alapítvány által szervezett konferenciák állandó előadója. Új könyve, a Boldogságnapló megszületése kapcsán beszélgettünk.

Gratulálunk a hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. December a jó cselekedetek hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Gratulálunk a hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján – decemberben is – megválasztotta a hónap pedagógusait. Szívből gratulálunk!

Van egy kreatív ötleted?

Ha van olyan kreatív, gyermekek gondolkodását, pozitív fejlődését támogató ötleted vagy részben kidolgozott játékod, esetleg szívesen írsz meséket, vagy alkotsz társasjátékot, ez a lehetőség neked szól!

Újévi fogadalmak, életcélok

Hajlamosak vagyunk rokonértelmet tulajdonítani az újévi fogadalmaknak, illetve a célkitűzéseknek, azonban mégis lényeges különbség van közöttük még akkor is, ha mindkettő valamilyen életmódbeli változást hozhat mindennapjainkban. Ilyen értelemben mindkettő a változást, az új víziók megvalósítását célozza meg, azonban mégis tartalmilag és az elért eredmények szempontjából különbséget kell tennünk a kettő között.

Hogyan tudjuk támogatni a tanárok érzelmi jóllétét?

Sydney Jensen oktató. Szeretné megvilágítani a traumát átélt hallgatók tanításának érzelmi és mentális hatását. A tanárok érzelmileg támogatják a gyerekeinket – de ki támogatja a tanárainkat? Ebben az előadásban Sydney Jensen oktató feltárja, hogyan vannak kitéve a tanárok „másodlagos traumának” és bemutatja, hogyan tudnak az iskolák kreatív módon támogatni mindenki mentális egészségét.

Célok 2022 – mert céloknak egy életen át lenniük kell!

Roma Ádám fizika – informatika – etika szakos pedagógus. A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményében tanít 12 éve. Pedagógusként a tanítás mellett, a közösségi élet fejlesztését tartja kiemelten fontosnak, valamint a diákok rendszeres inspirálását.

A reziliens emberek 3 titka

Dr. Lucy Hone, rezilienciakutató. Megrendítő előadásában a nehézségekkel szemben három stratégiát oszt meg velünk.

Az emberi érzelmek története

Tiffany Watt Smith az érzelmeinket formáló rejtett kulturális erőket vizsgálja. Történész, aki szerint az érzelmeink leírására használt szavak befolyásolják érzéseinket, és gyakran néha nagyon drámaian változnak az új kulturális elvárások és elképzelések hatására.

Fogadjunk?

2022. 01. 01. Újév. Az igazi nagy fogadalmak napja. De nem modern találmány hatalmas terveket szőni ezen a napon. Tegyük? Ne tegyük? Hogyan segítsünk a gyerekeknek, hogy ne adják fel? Íme néhány gondolat ezzel kapcsolatban.