Segítség! Mérgező barát van a gyerekem mellett!

Elég sok szülő találkozik azzal a jelenséggel gyermeke fejlődésének egy-egy szakaszában, hogy olyan – akár óvodás, akár iskolai környezetben – barát kerül a gyermeke mellé, aki rossz irányba befolyásolja. A helyzetet egyáltalán nem könnyű megoldani, bár az, hogy mennyire okoz gondot az mindenképpen függ az életkortól és a szülő-gyermek kapcsolattól.

Mi történik az agyunkkal, amikor figyelünk?

Mehdi Ordikhani-Seyedlar
számítógépes idegtudós, kognitív agy–számítógép csatolókon dolgozik, vagyis az agy és a számítógép összekapcsolásán. Imádja az agyi hullámmintákat.
Mehdi Ordikhani-Seyedlar több projektet is vezet. Legfőbb területe a nagyméretű adatok elemzése, amely kiterjed a külső eszközök automatizált adat- és képfeldolgozáshoz való valós idejű vezérlésének bioszignáljaira az autóipari alkalmazások számára.
A TED előadásában azt mutatja be, hogyan segíthet az emberi agy gépekkel való összekapcsolása a figyelemhiányos embereknek a fókuszálási nehézségek leküzdésében.

A sport öröm, a mozgás egészség

„Egészen biztos vagyok abban, hogy semmilyen más szakmában ezt a kiteljesedést, ezt a boldogságot, önmagam megvalósításának ezt a lehetőségét nem találtam volna meg.” Szeretettel ajánljuk Galambosiné Honfi Anita írását.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

Hogyan tanítanak meg a filmek a férfiasságra?

Colin Stokes büszke apuka, kommunikációs igazgató, aki ebben az előadásában a filmek és a férfiasság kapcsolatáról tart előadást.

Gyermekkori barátságok, felnőttkori empátia és szocializáció

A gyermekkori kortárscsoporton belüli barátságok minősége, egyfajta előrejelzői a felnőttkori mentális, pszichés és szociális fejlődésnek.Ezért talán az univerzum egyik legnagyobb ajándéka a gyermekkori barátság, hiszen több kutatás is bizonyítja, hogy az a felnőtt, akinek erős érzelmi kötődésen alapuló kapcsolatai voltak egykoron, sokkal sikeresebb lesz a későbbi személyes, valamint szakmai kapcsolataikban.

Húsvéti nyuszikaland

Húsvétkor sokan lepik meg gyermeküket tojáskereséssel a kertben. De nem csak azok tudnak ilyen örömöt okozni a gyermeküknek, akik kertes házban laknak, egy kis kreativitással mindenki megvalósíthatja a saját nyuszikalandját.

Médiadiéta és horrorfröccsök kerülése

2021. március 20-ra a Boldogság Világnapjára a 2020. április 1. és a 2021. március 15. közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján az idén is elkészült Magyarország Boldogságtérképe. Most a kutatás vezetőjével, Prof. Oláh Attilával beszélgettünk arról is, hogy mit tanácsol ebben a helyzetben?

Mindannyiunk története számít

Dave Isay 22 évesen készítette az első rádióműsorát, majd utána a következő 15 évben még elképesztően sokat. Ezalatt egyértelművé vált számára, hogy a mikrofon sok olyan kérdésre lehetőséget ad, amit enélkül nem tenne fel, és sok olyan ember történetét tudja bemutatni, akik azt gondolják, hogy a világ rájuk nem kíváncsi.

Beszámoló egy Örökös Boldog Iskolából

Hajdu Henrietta, az Encsencs- Penészlek- Nyírvasvári Általános Iskola pedagógusa osztotta meg velünk tapasztalatait.

Körhintát a Főtérre!

Sárkány Izabella pszichopedagógus a mozgás, a fejlesztés, de leginkább az odafigyelés fontosságáról osztja meg velünk gondolatait.

Paul Tasner: Hogyan lettem vállalkozó 66 évesen

Paul Tasnert 2009-ben karácsony előtt sok másik társával együtt kirúgták az állásából. Ő ahelyett, hogy összeomlott volna, 66 évesen vállalkozó lett. Ő osztja meg most a gondolatait.

Szombathely a legboldogabb város

ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja Prof. Oláh Attila irányításával, a Bagdi Bella vezette Jobb Veled a Világ Alapítvány és Pozitív Pedagógia és Nevelés Program támogatásával 2021. március 20-ra a Boldogság Világnapjára a 2020. április 1. és a 2021. március 15. közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján az idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét.

Zene, játék, relaxáció, mint az öröm felkeltésének művészete az emberben

Fogadjátok szeretettel Doltea Enikő pszichológus, pszichopedagógus, boldogságórás pedagógus gondolatait a zene, a játék, a relaxáció fontosságáról.

Gratulálunk a február hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program a beküldött munkák alapján hónapról-hónapra megosztja másokkal is a legjobbnak tartott munkákat. Itt vannak a megküzdési stratégiák elsajátítását bemutató alkotások!

Gratulálunk a megküzdési stratégiák hónap pedagógusainak!

A február a megküzdési stratégiák hónapja a Boldogságóra programban. Íme a hónap pedagógusai!

Így gyakoroljátok az optimizmust a családban!

Mielőtt gyakorlati példákat vennénk sorra, hogy gyakoroljuk az optimista hozzáállást a családban, nézzük át, mi is egyáltalán az az optimizmus.

„Sok nevetésnek sírás a vége”

A boldogságról és boldogtalanságról ír Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus, az ELTE PPK habilitált egyetemi adjunktusa.

Az optimizmust választva

Mi tesz valakit optimistává?
Caroline Allen feltárja a pozitív hozzáállás előnyeit és sorra veszi a teendőket amik ahhoz szükségesek, hogy optimisták legyünk.