Gratulálunk június hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  júniusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait. Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a fenntartható boldogság témakörét dolgozta fel. Az óvodások kategória győztese: Takóné Kovács Judit Hatvani Napsugár Óvoda Az alsósok kategória győztese: Marosi Edit Budapest XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola A felsősök kategória győztese: …

Gratulálunk június hónap boldogságórás pedagógusainak! Read More »

Gratulálunk június hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. Június a fenntartható boldogság hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. A választás most is nehéz volt. Az óvodások kategória 3 győztese: Boldog Vuk csoport Apraja- Falva Óvoda és Bölcsőde deákovi Kehidakustányi Deák Ferenc Napköziotthonos …

Gratulálunk június hónap boldogságórás csoportjainak! Read More »

Gratulálunk május hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján –  májusban is –  megválasztotta a hónap pedagógusait. Számtalan gyönyörű alkotás született, amely a testmozgás témakörét dolgozta fel. Az óvodások kategória győztese: Kállai Éva Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye Az alsósok kategória győztese: Berencsi-Eke Csilla Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola A felsősök …

Gratulálunk május hónap boldogságórás pedagógusainak! Read More »

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

„A lelki egészség megőrzésének kulcsa.”

Dr. Lengyelné Vörös Katalin gyógypedagógus, logopédus és boldogságóra tréner, segítő szakmában dolgozik közel negyven éve. Amikor megakadt a szeme ezen a szón, hogy boldogságóra, kíváncsi lett, hogy ez micsoda? Ma már Boldogságóra tréner. Vele beszélgettünk

„…nekem a tanítás olyan, mint az éltető napsugár”

Dombi Imréné Marica Boldogságóra tréner. Arra kértem, hogy meséljen nekünk a tréningek hangulatáról, arról, hogy ő miért választotta a Boldogságóra programot.

Legyen a szeretet a legfontosabb!

Képzeljünk el egy világot, ahol a szeretet a legfontosabb minden egyes ember életében! Milyen is lenne? Ebben a világban reggel ránk mosolyogna, aki szembejön, udvariasan átadná a helyét a fiatal az idősnek, megköszönnénk, amit kapunk, és mindig hálásak lennénk azért a sok jóért, ami életünkbe jön, s amit jelenleg észre sem veszünk.

„Más látásmóddal kezdtem el élni a saját életemet”

Vatai Soma ifjúságsegítő, szociálpedagógus és okleveles család és gyermekvédő tanár. Már főiskolai évei alatt is kifejezetten érdekelték a nem formális pedagógiai módszerek, minden olyan közösségépítő program, amely a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek attitűd formálásához szorosan kapcsolódott. Elkötelezett Boldogságóra tréner. Vele beszélgettünk.

„Hitem szerint a kapcsolatok miatt vagyunk itt a Földön”

Dr. Piczkó Katalin pszichiáter, tréner, coach, párkapcsolati szakértő, a Boldogság Világnapján rendezendő ingyenes, online konferencia előadója. Vele beszélgettünk arról, hogy miről szól majd a márciusi előadása és milyennek látja a jövőt a társas kapcsolatokat illetően.

„A tréningek hangulata leírhatatlan.”

Kalózné Gerendai Márta magyar – könyvtár – dráma szakos tanár, 26 éve van a pályán. Már gyerekkorában imádott olvasni, és úgy tervezte az életét, hogy reggel nyolctól délután négyig könyvtárosként ül a könyvtárban és csak olvasni és olvasni fog. Márta számos tevékenysége mellett Boldogságóra tréner. Vele beszélgetünk.

„A szeretet vírusa járványszerűen terjedjen világszerte, gyorsan”

Feldmár András 53 éve dolgozik pszichoterapeutaként, székhelye Kanadában van. Élete során több mint 100.000 órát töltött páciensekkel. Ma is több szervezet számára végez szakértői, tanácsadói munkát, főként a pszichedelikus pszichoterápia területén. Előadója a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő konferenciának. Vele beszélgetünk.

Bagdy Emőke: „Elmondani a világot, amelyben élek….”

Honfi Anita könyvajánlóját ajánljuk figyelmetekbe.

Használd az erősségeket és légy boldogabb!

A napokban nyílt meg a lehetőség arra, hogy június 30-ig csatlakozhassanak az érdeklődő intézmények a Magyarországon egyedülálló Erősségközpontú Oktatási Programhoz. A program célja a boldog iskolai élet, összetartás, kimagasló eredmények és pozitív fejlődés. Egy egész tanévre szóló program, amely során a gyerekek és pedagógusaik együtt fedezhetik fel saját erősségeiket és hozhatják ki magukból a lehető legtöbbet.

Utak egymáshoz

Február elsején elindult az ingyenes online regisztráció a Boldogság Világnapja alkalmából rendezendő konferenciára. Tarts velünk!

Boldogság évek, hónapok, napok, projektek, órák vagy percek

Dr. Szarka Emese a Pozitív Pedagógia Program szakmai koordinátora, neveléstudományi szakember a boldogságórákról és egy nagyon figyelemreméltó előadásról ír ebben a cikkében.

Boldogságnapló

Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus, az ELTE PPK habilitált egyetemi adjunktusa, a Jobb Veled a Világ Alapítvány által szervezett konferenciák állandó előadója. Új könyve, a Boldogságnapló megszületése kapcsán beszélgettünk.

Gratulálunk a hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program szakmai csapata – a beküldött munkák alapján – minden hónapban megválasztja a hónap csoportjait. December a jó cselekedetek hónapja volt, ebben a témakörben érkeztek a szebbnél szebb alkotások. Nagyon nehéz volt a választás.

Gratulálunk a hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra program csapata – a beküldött munkák alapján – decemberben is – megválasztotta a hónap pedagógusait. Szívből gratulálunk!

Van egy kreatív ötleted?

Ha van olyan kreatív, gyermekek gondolkodását, pozitív fejlődését támogató ötleted vagy részben kidolgozott játékod, esetleg szívesen írsz meséket, vagy alkotsz társasjátékot, ez a lehetőség neked szól!