Lélekséta Kozma-Vízkeleti Dániellel

Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, a Boldogságóra Szakmai Napok állandó előadója és igazi tréfamester. Vele “léleksétál” Bagdi Bella. Fogadjátok szeretettel!

Szülő vagy? Akkor jól jöhet a nyitott gondolkodás!

A nyitott gondolkodásmód egy olyan pozitív tulajdonság, amely az ötletekre, érvekre irányuló fogékonyságot jelenti. Fontos tulajdonság ahhoz, hogy kritikusan közelítsünk egy-egy jelenséghez, az életünket érintő eseményhez és képesek legyünk arra, hogy különböző szempontból nézzünk rá ugyanarra a történésre.

Szupererő színező – Lépj be a Szupererők Birodalmába!

A Szupererő színező játékosan, kreativitásukat fejlesztve vezeti be a gyermekeket a Szupererők Birodalmába. A legkisebbek a színező segítségével felfedezhetik a bennük rejlő erősségeket, melyek használatával igazi Szuperhősökké válhatnak.

Szülőként, vagy pedagógusként
szeretnél tenni a  gyerekek mentális
egészségének
megőrzéséért?

Mask Group 4@2x

Iratkozz fel hírlevelünkre, és kérd ingyenes kiadványunkat / minikurzusunkat!

Group 534@2x

Erős tanár-diák viszony – eredményesebb tanulás

Az, hogy a pozitív tanár-diák viszony pozitív hatással van a tanulók fejlődésére, eredményeire és hosszabb távon a társadalmi beilleszkedésben is az ma már vitathatatlan. Íme néhány ötlet, hogyan csináld!

Kicsoda Carol S. Dweck és mit köszönhetnek neki a gyerekeink?

Elhatároztuk, hogy a magazinban hónapról-hónapra bemutatunk egy-egy olyan neves pszichológust, pszichiátert, neveléstudományi szakembert, gondolkodót, akinek sokat köszönhetünk gyakorló szülőként.

Biztonságos social média használat. Hogyan csináljuk?

Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Mit tehet egy szülő ebben a helyzetben? A biztonságos social média használathoz adunk nektek ötleteket.

A szenvedély és a kitartás ereje

Egy matematika tanár-pszichológus gondolatai az IQ-ról és a kitartás fontosságáról.

„Összeomlani ér.”

Dr. Magyaródi Tímea az ELTE PPK adjunktusa, a Pozitív Pszichológia Kutatócsoport kutatója, pszichológus. Vele beszélgettünk a tudományterülete legújabb eredményeiről, a koronavírus-válság pszichológiai hatásairól és a legfontosabb boldogságfokozó technikákról.

Megbántottak? Azért még nem kell neked is visszavágnod…

Könnyű akkor jól kezelni az embereket, ha ők is jól bánnak veled. Az igazi próbatétel az, amikor olyan helyzetbe kerülsz, hogy úgy érzed megbántottak. Íme néhány tanács, mit tegyél ha megbántottak.

Ötletek a Pozitív gyerek vagyok kártya használatához pedagógusoknak az online térben

2020 sokféle kihívást tartogatott számunkra. Az egyik ilyen kihívás volt, megtanulni egyre otthonosabban mozogni az online térben. Most ötleteket mutatunk a Pozitív gyerek vagyok kártya online térben való felhasználására.

Hogyan legyen gyereked mentálisan is felkészült a felvételire?

Hamarosan itt vannak a középiskolai felvételik, amik nem kis stresszt jelentenek a gyerekeknek. Hogyan legyenek mentálisan is felkészültek? Íme 5 tipp!

Miért van szükség a szeretetnyelvekre az oktatásban?

Fegyverneki Gergő középiskolai tanár, módszertani tréner, az első Pozitív Pedagógia és Nevelés Konferencia előadója. Ismerjétek meg gondolatait a szeretetnyelv alkalmazásáról az oktatásban!

Gratulálunk a hónap boldogságórás csoportjainak!

A Boldogságóra program csapata minden hónapban megválasztja a hónap boldogságórás csoportjait! Nézzük kik lettek a győztesek decemberben!

Gratulálunk a hónap boldogságórás pedagógusainak!

A Boldogságóra-program csapata a beküldött munkák alapján minden hónapban megválasztja a hónap pedagógusait. Nézzétek meg a decemberi győzteseket!

Lélekséta Domján Lászlóval

Bagdi Bellát régi barátság fűzi Domján Lászlóhoz. Sétájuk során szó esik hitről, sorsról, kitartásról, a lélek dolgairól és Laci betegségéről is. De a beszélgetés nemcsak ezért megérintő.

Tanulságok a világ egyik legboldogabb országából

Hol volt, hol nem volt a híres skandináv mesék országában, volt egy csendes utca, fehér házakkal és macskaköves járdákkal, ahol egy kis múzeum nyitotta meg kapuit. Erről a múzeumról olvashattok most rovatomban.

Erőszakmentesen a kütyük világában

Manapság hatalmas a nyomás a szülőkön. Egy olyan digitális környezetben kell megérteniük a gyermekeiket, amely környezet a szülők számára ha nem is teljesen idegen, de semmiképpen sem mondható otthonosnak.Hogyan kommunikálj a gyerekeddel erőszakmentesen miközben “kütyüzik”? Erre adja meg a választ Rambala Éva, az erőszakmentes kommunikáció szakértője.

Hogyan erősítsd kapcsolatodat a gyermekeddel?

Amikor egy gyermek megszületik a legfontosabb kapcsolata a külvilággal a szülő és ez nagyon sokáig így is marad. Hogyan erősítheted a kapcsolatod gyermekeddel? Íme 5 tipp ehhez!